07 juli 2009

Spindelkärlek

Idag satte jag på makroobjektivet på kameran och gick ut i mammas trädgård och skulle fotografera blommor. Men när jag låg där på knä på gräsmattan såg jag plötsligt en liten spindel som hängde i sitt nät och började fotografera den.


Jag tyckte den hade lite konstig kroppsform... Så tittade jag närmare och såg att det inte var en spindel, utan två. Som jag tror var mitt uppe i en kärleksakt när jag kom och störde.


Sen förstörde jag allt för dem genom att peta in ett blad från gräsmattan och de drog åt varsitt håll. Och så var den kärlekssagan all...

Bilderna fotograferade med Canon EOS 40D, Canon EF 100 mm f/2.8 Macro.

Follow Bildbloggerian

8 kommentarer:

Sarah sa...

Fint fångat Helena =)

Della sa...

Fina bilder hann du i alla fall få innan det tog slut.

Maria sa...

Det är bra att du håller bloggen rumsren. :)
Känner riktigt ha-begär efter ett makroobjektiv sedan jag tittat på dina fina bilder!

Nilla sa...

Ett riktigt macroobjektiv skulle man ju ha. Men det är alldeles för mycket på önskelistan till kameran redan. Men väldigt häftiga bilder på spindlarna i alla fall.

JULIEK sa...

Kjempeflotte bilder. De er jo egentlig vackre disse små selv om dom er skumma oxå : )

Elinore sa...

Härliga bilder:) Hihi


Ha det Gött!!
Kram Elinore!!

Ninni sa...

Riktigt fina bilder som du lyckades fånga. Något liknade har jag aldrig sett. En spindels kärleksliv... tänk vad man få se tack vare kameran :)
Här har vi haft det så blåsigt så att fota med macro ute har varit helt hopplöst. Men nu när jag ser dina bilder blir jag så sugen att ge mig ut. Ser att du köpt ett vidvinkel också...det finns på min önskelista också. Kanske till hösten...
Jättefina Skywatchbilder. Det har varit alldeles för få såna fina dagar då man kan ligga på bryggan. Hoppas det blir några fler såna innan vi återvänder till Brasilien.
Må så gott!
Kram Ninni

Wenche sa...

Så fine bilder! Eg ønsker meg eit makroobjektiv også. Du får fram så flotte detaljar. Godt fanga!