02 maj 2011

Fototriss: Så här såg det ut där jag var i helgen

I helgen körde jag igång Fototriss igen, efter att ha haft ett par veckors uppehåll i samband med att jag fick barn. Det har inte blivit mycket bloggande eller fotograferande för mig sen jag blev mamma igen, förutom med iPhonen som däremot går varm. Den har jag ju alltid med mig och det är så lätt att bara ta en bild och lägga upp på Instagram, som är min absoluta favoritapp!

Men hur som helst, temat i Fototriss denna vecka är Så här ser det ut där jag är och det ville jag vara med på. Här är mina trissbilder på temat!

Mattias har varit pappaledig de tre första veckorna sen vår lilla son föddes och halva den tiden har vi varit på landet och riktigt fått inviga vårt lantställe som vi köpte i höstas. Vädret har ju varit strålande och vi har haft det underbart! Både mamma, pappa, barn och katt i familjen älskar att vara där och det känns toppen nu när vi har vår första vår- och sommarsäsong i huset att se fram emot.

Vi åkte dit innan påsk och våren har fullkomligt exploderat sen dess och det har blivit grönt och vackert och överallt på området kryllar det av vitsippor som klär marken i vitt, som ni ser på bilden ovan.

Så en bild från tomten och här syns en av våra investeringar i huset - vi lät riva den befintliga altanen och har byggt ett stort inglasat uterum och ett trädäck. Utomhusdelen är inte klar än, men uterummet har vi spenderat massor av tid i när vi varit där nu. Det byggdes innan vintern, så bortsett från en smygpremiär i julas, var det här den riktiga invigningen av uterummet. Och det var en investering värd pengarna, för det kommer förmodligen bli det flitigast använda rummet i huset. Det är så härligt ljust och mysigt att sitta i!

Här hade vi tagit en tur till en lekplats som finns i området och Ellie och jag provade gungorna. I förgrunden syns mitt handikapphjälpmedel - svärfars cykel. Mina besvär med att gå försvann tyvärr inte i och med förlossningen, det har bara tagit sig nya uttryck... Problem och smärta i fot, rygg och bäcken har gjort att jag vissa dagar har jättesvårt att gå, så jag har rört mig minimalt de här veckorna. Visst kan jag gå, men det gör ont och är besvärligt, så då drar jag mig för att röra mig. Skittrist och det börjar verkligen tära på psyket att inte kunna röra sig normalt. Men tack vare cykeln kunde jag i alla fall lämna tomten några gånger när vi var på landet, en befrielse!

Mina bilder är tagna i lördags vid vårt lantställe i Södermanland. Kameran var denna gång min Canon EOS 40D och objektivet Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM.

Hur det sett ut på andra håll i landet de senaste dagarna kan ni se här >>

Follow Bildbloggerian

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Pialotta sa...

Välkommen tillbaka Helena:) Än en gång stort grattis till dig som mamma igen.. härligt. Mindre härligt med "ditt handikapp".. fy tusan, men det är fint det finns "pedalare" som man kan ta sig fram på:) Riktigt härligt ser ni ut att ha på er STORA tomt.. Måste vara rena rama lyckan att va ägare till ett hus på landet och så mycket grönområde:)
Ha de gott o sköt om dig o lilla familjen:)

Halloj världen! /Inger sa...

Härlig triss! Nu har jag blivit färdig att publicera min triss också! :)

Pierre sa...

Välkommen tillbaka och välkommen till Södermaland :) Fin triss och jag hoppas du kryar på dig. Ha en fin vecka!

Della sa...

Stort grattis till dig Helena!

Jah Hollis sa...

Det ser verkligen ut att vara ett fint ställe och våren har kommit nästan lika långt som här nere i Skåne.
Synd att du ska ha drabbats av den där trista värken (faktum är, att jag känner av något liknande själv, men eftersom jag väl är cirka 100 år äldre än du, är det väl ålderssymptom). Tur att du har den fina vik ihop-minicykeln. :-)

Tina (http://blogg.skanskabyggvaror.se) sa...

Ramlade in på din blogg när jag var ute och sökte på uterum. Och måste bara få säga, vilke fina bilder. Och vilket superhärligt uterum ni har byggt!