11 september 2009

Prickigt orange


Canon EOS 40D/Canon EF 100 mm f/2.8 Macro

Det är kul att välja ett motiv och sedan hitta olika sätt och vinklar att fotografera det ur. Igår morse tog jag massor av bilder av denna krollilja (visst är det väl en sån?) och det är en rätt tacksam blomma att fotografera, men långt ifrån alla bilder blev bra. Som vanligt har jag inget stativ med mig och med makroobjektivet är det svårt med skärpan.

Dessutom har jag bestämt mig för att jag nu är så illa tvungen att få bättre koll på bländare och slutartider osv och tvingar mig själv att fotografera med manuella inställningar, istället för på P eller bländar-/slutarförval. Det är ju kasst att ha en sån bra kamera och inte kunna utnyttja den fullt ut! Men jag blir bättre och bättre och snart kanske M-läget är mitt standardläge på kameran...

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , ,

5 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Läckert! Jag gillar särskilt de mjuka, rundade formerna i den första bilden.
Samma här med inställningarna... Jag MÅSTE ta tag i det där och lära mig ordentligt... jag använder antingen auto eller A än så länge ;o)

Nu har jag gjort klart layouten till fotoböckerna och lagt in lite av mina egna bilder, väntar på att tvillingmamman ska bli klar med sitt urval, sist jag kollade läget hade hon valt 440 bilder, det var lite föööör mycket ;o)

Mamma G sa...

Vill bara tala om att en krollija är det inte! Det är en vanlig brandgul lilja.Det var längesen krolliljorna gjorde sitt. Annars var det jättefina bilder!

Hoppas hemresan går bra.Ni sitter ju i bilen nu. Det är redan tomt efter er här hemma!

Karins fotoblogg sa...

Det är bara kul att kunna hjälpa till! :)

Läckra bilder här på liljan!

Visst är det svårt att sätta skärpan men med stativ blir det iallafall lite lättare. Jag är så glad för mitt nyinköpta stativ. Jag tror jag kommer ha mycket glädje av det! Jag försöker också mer och mer använda manuell inställning och det känns ju som att man vill kunna fota från "grunden" så att säga :)

Ha det gott, kram

johanna sa...

härliga bilder! tror nästa objektiv jag köper blir ett macro faktiskt :)håller med dig angående inställningarna, det är kämpigt i början men när man väl kan dom så känner man sig superduktig! haha :)

bela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.