20 februari 2011

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag

Invid Norr Mälarstrand
Det var tid och evigheter sen jag själv var med i min egen fotoutmaning Fototriss. Jag hinner inte lägga just någon tid på mitt fotograferande nu och just nu, höggravid som jag är, råder konstant brist på ork. Men idag har jag i alla fall ett bidrag på veckans tema som är "Så här ser det ut där jag är idag".

Vädret har varit underbart idag, men jag måste erkänna att det är ingen längre fotoexkursion jag varit ut på. Det funkar inte riktigt eftersom jag mer eller mindre hasar fram pga min tjocka mage och foglossningsbesvär. Men när vi skjutsade min mamma till bussen i förmiddags gjorde vi ett kort stopp vid Norr Mälarstrand och så gick vi ut på isen och tog några foton i det vackra vintervädret, innan vi åkte vidare.

Invid Norr Mälarstrand
Igår var det iskalla 17 minusgrader här, men idag var det mildare och i solen kändes det nästan som vår! Ellie som varit hängig hela veckan och varit inomhus tyckte det var kul att få komma ut en sväng i snön.

Invid Norr Mälarstrand
Det var en och annan Stockholmare som letat sig ut på promenad på isen i solskenet, här med söders höjder i bakgrunden, och det hade varit härligt att kunna göra detsamma! När vi åkte hemåt igen över Tranebergsbron var det värsta lämmeltåget på isen, det var nog fortfarande fint att gå där efter att det plogats upp för Vikingarännet förra helgen.

Ja, det var några vykort från dagens Stockholm. En till bild från idag lär nog dyka upp i mitt årsprojekt, min fotodagbok En, två, tre blir fyra. Där försöker jag dokumentera året i bilder på samma sätt som jag gjorde när vi väntade Ellie för exakt två år sedan.

Follow Bildbloggerian

19 kommentarer:

Kerstin: sa...

Vilket vackert väder du bjuder på. Solen och snö-det lockar verkligen ut på promenad. Kul att se din egen tolkning. Det här med fototriss gillar jag verkligen. Kan inte låta bli att vara med!

Barnens Hjältar sa...

Riktigt fina bilder!
Jag är med höggravid och var ute och tultade idag..förstår precis vad du menar. När skall ni ha?

Misswhatsit sa...

Härliga vinterbilder! Tvåan blir min absoluta favorit.
Ha en fortsatt fin helg!

Pierre sa...

Vacker triss från ett lite annat Stockholm.

Anne-Lie sa...

Men det ser ut att ha varit en helt underbar dag i Stockholm idag!

Monkan sa...

Härliga bilder från mina kvarter :) Kul att du är med i trissen den här veckan, jag kan förstå att det inte är så lätt att hinna med det. Stort tack för att du arrangerar Fototriss!

kaxi sa...

Härliga bilder. Jag gillar sista bilden med de 3 upptrampade stigarna.

Anonym sa...

De var jättefina! Vi kunde ha stött på varandra, jag var också på Norrmälarstrand vid Stadshuset ;=)

Jenny sa...

Såg lika soligt ut och härligt ut som här, där ni var. Hoppas du får mer ork till foto snart. :)

cat sa...

Vilken härligt strålande vintersol! Kanonbilder :)

Mamma G sa...

Tack för senast! Vackra bilder du tog. Mina blev inte lika bra. Hälsa de dina!

Barnens Hjältar sa...

Det är samma här, det känns som det är dags när som helst fast det är beräknat den 7 april.
Kul, vi kanske får samtidigt :-)

skruwen sa...

Gillar den första bilden bäst, snygg himmel och snygg komposition.

Halloj världen! /Inger sa...

Fina vinterbilder!!

Jag var uppe i huvudstaden i torsdags och det var halvklart väder men jag tyckte att det blåste för snålt för att jag skulle bli sugen på att fotografera. Annars brukar jag tycka om att plåta lite när jag är i Stockholm. Ni har många motiv där. :)

jacglenphoto sa...

Det är verkligen Stockholm ifrån en annan vinkel , i detta läget med kylan så kan det ju vara trevligt att det finns vatten - nu fruset , precis överallt.
Får ta med mig kameran när jag åker upp , men jag antar att det hinner att spricka upp innan jag når fram.
Ha en underbar vecka.

Jah Hollis sa...

Det var ett vintervackert Stockholm på dina bilder. Misstänkte att du tagit bilderna i samband med moderns avfärd hemåt. Bron var ju med på hennes bilder med. :-)

Elisabeth sa...

Så fint! Speciellt fastnade jag för hur du fångade solen. Jag tycker det är svårt. Använde du filter? Får jag fråga dig vilken inställning du hade på kameran (om du minns förstås). Önskar dig en fin graviditet och jag brukar kika in på Fototriss emellanåt som jag tycker är ett väldigt fint och bra initativ.

LEna Norgen sa...

Härliga och vintriga bilder från stockholm, men med solen som lyser så där finns det ju hopp om en vår....

Nässelblom och choklad sa...

Härliga vintervyer! Tack för tipset om Lill-Babs café. Brukar åka till Järvsö varje sommar men har aldrig varit där. Men när du berättar om smörgåsarna blir jag absolut lockad att göra ett besök där.