05 oktober 2011

Sista dagarna i Kalabrien

Då tänkte jag ta och sammanfatta de sista dagarna av vår resa till Kalabrien i Italien den 21-28 september, då jag alltså var resereporter åt Solresor och bodde på all inclusive-hotellet Nettuno Garden Resort utanför Pizzo.

IMG_8509_1
Vädret var ju strålande under veckan fram till söndag kväll då ett åskoväder drog in och de sista två dagarna innan hemresan var det lite ostadigare väder och det kom nån skur, men det var fortfarande varmt och skönt och vi hängde vid poolen och var till stranden ändå. Det fanns två stora poolområden på hotellet och vi bodde alldeles intill det största, så det var inte många steg till badet - jätteskönt! Vi hängde mest vid den barnvänligaste delen av poolen där det var långgrunt, så att Ellie kunde plaska bäst hon ville.

IMG_4898_1

Ville softar i solstolen under parasollet.


IMG_4921_1
Den här bilden av oss har Ellie tagit alldeles själv. Riktigt bra för en 2,5-åring tycker jag =) IMG_4938_1
Sista dagen innan hemresan var till största delen fin och det var skönt att få en vacker avslutande dag på semestern! Vi åt lunch i strandrestaurangen där de varje dag serverade en jättegod pizza och en mindre buffé med kallskuret och ett par varma rätter. Vi gick dit och åt lunch där flera gånger under veckan, jag gillade verkligen pizzan - de bakade hela tiden nya så bitarna kändes fräscha. Och så fanns det glass till efterrätt, så då var Ellie nöjd :)

IMG_0693_1
Ellie fick en kompis de sista dagarna och det var nog roligt för henne att få leka med en jämnårig. Här sitter de på stranden och leker.

IMG_0701_1
Ville fick också vara med på ett hörn.

IMG_4936_1
Det var mörkare moln på väg in sista dan och himlen såg så läcker ut när jag tog en motljusbild på stranden. Det var så härligt i vattnet, men Mattias och jag fick nöja oss med ett snabbt dopp vardera efter den sena lunchen för barnen började bli trötta och det var dags för middagssömnen.

IMG_4966_1
Vi fick en mycket god avslutade middag och Ville sov faktiskt i vagnen, så den blev rätt lugn och avslappnad också. Efter middagen gick Ellie och jag på barndiscot en sista gång och hon tyckte det var så himla roligt och dansade och studsade runt, så det blir nog till att leta upp nån dansskola för barn här hemma så att hon får dansa mera =)

Bilden här ovanför tog jag när Ellie och jag kom hem från discot och vi gick upp på en terass till byggnaden där vi bodde, för att jag skulle kunna ta en bild över en del av poolområdet.

IMG_8811_1

Sen kom onsdagen igen och det var dags för hemresa efter frukost. Väskorna kunde vi ställa ut utanför dörren så hämtade de upp dem och körde till bussen, väldigt praktiskt eftersom vi hade en del packning... Och tack och lov gick även flygresan hem bra! Vi hade bokat platserna på första raden på både dit- och hemresan vilket var skönt, för då hade vi ju extra utrymme och Ellie kunde stå framför sitt säte och leka, som ni ser på bilden.


IMG_8819_1
Jag hann dock med att ta en bild med mobilen genom flygplansfönstret när vi flög över vad jag skulle tro är Alperna. Det såg så läckert ut!

Om jag ska summera veckan i Italien så måste jag säga att vi hade det väldigt bra och det gick över förväntan att resa med en 5-månaders bebis och en 2,5-åring! Det fanns ju inte direkt någon tid över till att koppla av och ligga och läsa en bok under parasollet, men det hade vi självklart inte räknat med heller. Det var toppen att få njuta av värme och semester lagom till det började bli höst hemma och vi hade en jättehärlig vecka! Och att varje dag kunna gå och äta god frukost, lunch och middag kändes lyxigt! Det var lite jobbigt att komma hem igen och vara tvungen att tänka på att laga mat och diska :)

Det som kanske var lite pyssligt var att bo allihop i ett rum, eftersom barnen lätt väcker varandra. Men det löste vi genom att Ville fick somna ute på balkongen, endera i sin vagn eller i spjälsängen som vi ställde ut där, och så sov han där tills vi lade oss. Sen på morgonen när han vaknade i ottan så tog oftast Mattias ut honom på en promenad, så att Ellie och jag fick sova lite till och det förtjänar han en stor guldstjärna för!

IMG_8641


Resorten var en liten grönskade oas, eller liten och liten, hotellområdet var rätt stort med många låga byggnader, vilket gjorde att det kändes mysigt jämfört med om det varit ett stort högt hotellkomplex. Jag gillade det stora poolområdet och det var inga problem att hitta lediga solstolar trots att hotellet var fullbokat när vi var där. Sen var det trevligt att kunna ta den korta promenaden genom skogen till havet också och den härliga stranden och hade vi inte haft bebis hade vi garanterat tillbringat ännu mer tid där.

Och nu när jag sitter och tittar ut på ett höstkyligt Sverige skulle jag inte ha något emot att åka tillbaka dit och få kombinera slappt semesterliv på resorten med att bila runt och se mer av Kalabrien! Jag älskar Italien och när vi satt och pratade med Solresors representant på hotellet och hon berättade om allt som fanns att se i regionen, så kände jag att jag velat ha mer än en vecka (och kanske en barnvakt som tog hand om barnen :)) för att kunna åka runt och upptäcka Kalabrien på riktigt.

IMG_8642

Det finns många fler bilder kvar från resan som jag inte visat, så det kommer nog dyka upp ett och annat Italien-inlägg även framöver :)

Follow Bildbloggerian

3 kommentarer:

anemonen sa...

Ja här skulle man varit nu i höstrusket. Ni har minnena att ta fram när det är som mörkast. Jättefina foton och tack för att du delar med dig till oss som inte har möjlighet att åka dit. Tack

Jojo sa...

Hej! Fina bilder. Jag vill också åka utomlands! Roligt att se hur du ser ut också. Kolla gärna in min hemsida, där har jag mina jobbteckningar, men jag har också en fotoblogg (fast dom bilderna har du ju redan sett på Instagram). Vi hörs så kanske vi kan få ihop en dejt nån gång.
Hälsningar MissFalcon från Instagram :)

Erik "Semlan" sa...

Fina foton som ökar mitt eget ressug enormt. :-)
Tar gärna en vårresa ner till Italien.
Men inte så förtjust i dylika ställen som Nettuno Garden Resort.
Det fungerar säkert jättebra när man har små barn. Ger en viss trygghet.
Men jag kan gärna bo enklare om du förstår hur jag menar.
Staden Pizzo verkar mysig! Italiensk glass är ju aldrig fel heller. ;-)
Säkert en fin resa för dig och familjen.