15 mars 2007

Vårväder, men inga vårbilder

Sist jag bilderbloggade, för en vecka sen, var det regnigt och slaskvintrigt ute. En vecka innan det upplevde jag riktig fjällvinter. Nu, ytterligare en vecka senare, har vädret slagit om här i Sthlm och jag har fått uppleva en tredje sorts väder: soliga härliga vårdagar. Men kameran har inte varit med ut på någon vårpromenad än, så det får bli ytterligare några foton från fjällen.

fjälltur1jpg
En dag tog vi vesslan upp till en våffelstuga på fjället. Den kan anas på bilden längst upp, mitt på mittenfjället.

fjälltur2
Det blåste och snöade, men istället för att ta vesslan tillbaka gick vi genom snöblåsten, över fjället och ner i byn igen. Snön var hårt packad där vesslorna gått så det var inga problem att gå och det var riktigt härligt, trots vädret.

Foto © Helena F (och M) 2007

4 kommentarer:

Gunvor sa...

Åh va jag längtar dit! Förstår inte varför jag inte kan komma iväg dit upp! Fast det borde vara hur lätt som helst, när man har gratis boende o allting, hos mina två kära systrar. Ja ja, jag åker åt andra hållet istället. Till värmen!
Fina bilder, som vanligt!

Helena svarar sa...

Mamma: Ja du kommer nog inte att sakna fjällvärlden direkt när du är på Tobago och njuter av sol och värme... Du får bestämma dig för att det ska bli minst en fjällresa nästa vinter istället.

Donna sa...

Vitt,vitt,vitt! Härligt, fint ljus!

Helena sa...

Donna: Ja, visst är det vita vinterljuset härligt!