08 november 2009

Fototriss: Porträtt


Porträtt handlar det om den här veckan i Fototriss. Själv har jag mest varit insnöad på naturfoto, men sen lilla Ellie kom till världen har jag upptäckt hur roligt det är att fotografera människor. Ellie själv är dock inte med i min triss, men som inspirationsbild i Fototriss finns hon ju den här veckan. Klick, klick här för att se den bilden.


Närhet.
Min bästaste Josefina och hennes lilla plutt Sebastian som jag lyckades fånga i stund av närhet.Intensitet.
En av mina favoritbilder som jag tagit av grannen Sofias son Olle. Han vände sig mot mig och tittade stint på mig och jag är glad att jag hann fånga hans intensiva blick på bild.Självporträtt.
Ja, jag själv är med på ett hörn också. Det blev bara halva jag, för jag testade att fotografera mig med ena halvan sminkad och den andra utan make up. Fast den osminkade bilden av mig själv besparar jag er, den såg för bedrövlig ut :)


Och med tanke på att jag vände kameran mot mig själv och tryckte av utan att se var fokus hamnade, är jag rätt nöjd med att ögat blev skarpt.Många fler porträttbilder finns hos de andra deltagarna i Fototriss den här veckan ==>>

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , , ,

14 kommentarer:

Rondine sa...

Så vackert och stämningsfullt det blir i svartvitt.
Lilla Olle är ju ljuvlig, min favorit.

mei och thi´s mamma sa...

Fina bilder men mina favorit är helt klart mitten bilden. Vilken intensiv blick och bestämd min! Känns som om Olle når utanför fotot!

ViDu sa...

Den sista bilden tycker jag mest om. Beundrar dej för den.

Mats sa...

Arga leken är en bra lek - men jag skulle inte vilja möta den killen!

Jah Hollis sa...

Det är onekligen snygga porträtt alla tre.
Men efter att ha kollat igenom över hälften av alla trissarna har jag märkt en sak nu: Väldigt många väljer att göra sina porträtt (speciellt av släkt och vänner) i svartvitt.
Undrar varför.

Pialotta sa...

Åh vad jag gillar din första bild .. en bild som talar om närhet och kärlek. Tänk vad de där små bebbarna behöver sin mamma och närkontakt:-)
MEN din tvåa är ju bara så bra .. blicken på pojken .. ja, oxså ditt självporträtt är vackert.
Ha de fint med kameran och jag tycker som tidigare sagt att som "amatörfotograf" kan man fånga de där ögonblickbilderna på ett mer naturligt sätt än hos en proffsfotograf:-)/Pialotta

Claramaja sa...

Fina ögonblicksbilder, snyggt!!

Anni sa...

mmmmm... jag kan känna doften på den där första bilden...

Sarah sa...

I Love svart/vita bilder. Bilden på dig är grym. Du har verkligen lyckats =)

Barbro S sa...

Jättevackra porträtt, jag tycker bäst om den sista.

Barbro S sa...

Jättevackra porträtt, jag tycker bäst om den sista.

Jenny sa...

Det är något speciellt med svartvita porträtt... Det översta gillar jag bäst här. :)

Nilla sa...

Så fina bilder, den översta förmedlar så mycket ömhet. Och lilla Olle, vilken blick. Och sist men inte minst, "Sköna Helena"

Karins fotoblogg sa...

Fina porträtt alla tre! Men jag gillar känslan bäst i den första, närheten går inte att ta miste på. Och självporträttet tycker jag är läckert, ack du snygga människa! Snyggt att sätta skärpan också!

Kram