14 januari 2010

9 månaderIgår var det den trettonde och det betyder Ellies månadsdag. 9 månader firade vi igår och nu har hon alltså levt lika länge utanför som inuti min mage. Grattis till 9 månader min lilla älskling!

Vi spenderade dagen hemma hos Ellies lilla kompis Sebastian och bilden här ovanför på dem två är en av de sista jag tog med mitt 18-200 mm objektiv. En timme senare låg kameran på en isig promenadväg med ett sprucket objektiv...Kamerahuset verkar dock ha klarat sig tack och lov och det gick till och med att ta bilder med det vinda och spruckna objektivet på. Men resultatet lämnade kanske lite övrigt att önska, som syns på bilden här nedanför.


Jag tar ju alltid ett gäng bilder av henne på varje månadsdag, men eftersom jag inte kunde montera bort det trasiga objektivet från kameran och byta till ett annat, fick jag ta bilderna med min lilla pocketkamera istället.

Ellie var som oftast på ett soligt humör och sitter och läser en favoritbok och visar lyckligt upp sin 9-månaderspresent - en gåvagn som hon genast invigde.

Sötaste Ellie blir stor alldeles för fort! Hon utvecklas i en rasande fart och nästan varje dag upptäcker hon något nytt. Hon reser sig upp hur lätt som helst nu och kan stå utan stöd, och hon förflyttar sig runt i lägenheten genom att hålla sig i allt i lämplig höjd. Hon kan klappa händerna, hon vinkar glatt tillbaka när någon vinkar åt henne, hennes ljudförråd utökas hela tiden med nya ljud som hon gärna babblar och senaste färdigheten är att hon lärt sig att peka på lampan när man frågar "var är lampan". Jag undrar om hon kommer att gå innan nästa månadsdag?

Och för den som är intresserad kan jag tala om att ett nytt objektiv redan är införskaffat.En del betalar försäkringsbolaget och en större del betalar jag. Borde varit tvärtom...

Follow Bildbloggerian

5 kommentarer:

AKP sa...

MEN så söt man kan vara! Grattis på 9månaders-dagen =)
Tragiskt med objektivet :((

mormor G sa...

Åhh du allra käraste lillgumman..jag som glömde gratta på månadsdagen. Vilken tokig mormor du har! Hade väl för mycket att stå i.Plundrade granen som du var med och klädde på i julas. Första gången på flera år som inte Asta var med såg jag där jag skriver på lådan med julsakerna.
Såå söta bilder på en söt liten tjej.Nya fina kläder? Och en fin vagn.
Många kramar i efterskott från mormor!

Sarah sa...

Grattis Lilla Ellie! Så söt du är =) Lilla Alva är ju snart åtta månader, hon gillar med att klappa händer och "var är lampan" Tiden går alldeles för fort! Jag räknade ut att jag nu varit ifrån jobbet i ett år. Jag blev sjukskriven runt denna tiden pga foglossning. Vart tog det året vägen? Ta vara på all tid du kan med Ellie, jag vet hur fort det går, Isak är ju snart tio år! Ha en skön helg/sarah

Xini Björnmamman Does Thailand sa...

Så söt! Grattis i efterskott! ;)
Tråkigt det där med kameran...
Ha det så bra!
Xini Björnmamman

Karins fotoblogg sa...

Äsch, vilken rackarns nedrans otur!
Men bilderna blev ljuvliga ändå!

Ja, tänk vad tiden går snabbt. Äldste sonen som är 5½ år har en tand som börjat sitta yttepytte löst. När vi upptäckte detta så kände jag att hjälp! var stor han har blivt. Och blev nästan lite rörd. Över en nääästan lös tand :)

Kram