11 januari 2010

Från helgrått till gnistrande vackert


Vaknade upp till en gnistrande vacker vinterdag, en total kontrast mot gårdagens brist på andra färger än grått. Bäddade ner Ellie i vagnen och hängde kameraväskan på handtaget och begav mig ut till koloniområdet i Stora Mossen för att fotografera lite. Ellie sov som en stock - inte konstigt med tanke på att hon var vaken och tyckte det var morgon mellan klockan 2 och 4 i natt och vaknade sen igen strax efter sex...

Det var kallt ute och avtryckarfingret frös, men tänk så roligt det är att få föreviga naturen i en sån här vacker skrud. Inte så ofta det är såna här vintrar i Stockholm.


Det blev en fin start på veckan det här och jag kom hem från promenaden med 150 bilder, så det kan nog dyka upp fler bilder framöver. Igår däremot när jag var ut för att dokumentera hur det såg ut till mitt Fototriss-inlägg kämpade jag mig till drygt 30 bilder i grårusket och ingen blev särskilt bra. Men såna här vackra dagar går kameran varm!

Ha en fin vecka allihop!

Andra bloggar om , , , Follow Bildbloggerian

11 kommentarer:

Gunvor sa...

WOW vilka superfina bilder!Tänk att dessa bilder är tagna i Sthlm. När vi gick där i november så såg det helt annorlunda ut måste jag säga.Det är väl tur att Ellie sover så gott ute.Det gjorde hon ju här också.
Hoppas denna dagen blir lika fin.
Kramar från mor o mormor!

Johanna - Fotoblogg! sa...

Vilka härligt fina snö-foton! Så himla fint med snö mot blå himmel. :)
Ha en bra kväll!

Nilla sa...

Åh så vackra foton. Ja tänk att är vinter och vackert i Stockholm också. Jag missade helt att fototriss börjat igen. Och nu i helgen jobbar jag. Jag som skulle ta nya tag i år...så gick det med det. Men, men...jag kommer nog igen snart.
Ha det gott

Anonym sa...

Vilka bilder, underbara.
Riktigt fina vinterbild, så avundsjuk på er fina snö, här nere i Skåneland har det sjunkit undan rätt rejält. Tråkigt. Grått och trist bara...
Ha en fin kväll
/Helena

stromsjo sa...

Jag är som du, inspirationen följer vädret. Och jag beundrar dem som kan kliva ut i riktigt monokromt grådaskigt ljus och hitta vackra motiv. Vete sjutton hur de gör.

Helena Ljunggren sa...

Underbara och kalla bilder :)

Sarah sa...

Vintriga och härliga bilder! Det blir ju lätt att man trycker av några bilder när man väl kommer iväg =) Jag har inte tryckt på min kamera på länge nu, säkert en vecka. Den ligger där på hyllan och jag orkar inte. Men jag vill! Jag har en liten dröm om att få sticka iväg alldeles ensam på morgonen och fota! Men tiden finns inte riktigt. Alva och pojkarna tar upp all min tid. Men det är roligt det med. Ha en fin dag/sarah

Karins fotoblogg sa...

Vilka underbara vinterbilder! Alla är suveräna! Jag försökte mig på att fota lite idag men det är svårt när det är grått och lite ljus. Det blir så himla kontrastlöst när man jämför med dessa bilder!

Kram!

Ninni sa...

Visst är det otroligt vackert! Nej, inte ens här hos oss brukar det vara så här kallt och mycket snö. Men den envisa kylan gör att man tappar sugen att fotografera. Liiite varmare kunde vi få :)
Kram Ninni

Espresso sa...

Beautiful winter scenery!

Blickep sa...

Jag kan bara hålla med om att "dotra" förändras i rasande takt. Vi ser ju henne med lite större mellanrum än dig... Det ser nog ut som att hon kan promenera utan stöd nästa månad. Härliga vinterbilder för övrigt. Tänkte på dig när jag for hem från Los i fredgas, makalöst vackra kritvita träd mot nästan lavendelblålila himmel och med en lågt stående sol som sken med rödrosa ton... Blir nästan filosofisk när jag tänker på`t! "Detta skulle Helena fotat sade jag då till min chaufför".
Hälsa!