19 januari 2007

Kalenderkatter


Foto © Helena F 2007

Min bäbis är en frusen liten katt och när jag sitter framför datorn sover hon helst under sitt eget solarium, dvs under skrivbordslampan som värmer gott. Naturligtvis har jag gjort i ordning en bädd under lampan så att kissen ska ha det bekvämt och bra :)

På väggen bakom henne hänger Stockholms Katthems kalender för 2007. Den tycker jag ni ska köpa om ni inte redan har den hemma, för de 100:- som den kostar går oavkortat till katthemmets verksamhet. Dessutom är det jag som har gjort kalendern, så där har ni ännu en anledning att köpa den! :) De vackra fotona i kalendern är tagna av fotografen Stefan Tell.

Klicka här för att komma till Katthemmets hemsida, där ni bl a kan beställa kalendern och läsa om alla underbara katter som finns på katthemmet nu och väntar på att få ett hem.

Klicka här för att stödja katthemmet genom att bli fadder eller medlem.

Stockholms katthem är en ideell förening vars syfte är att ta hand om övergivna, nödlidande och hemlösa katter, att rehabilitera dem fysiskt och psykiskt samt omplacera dem till hem där de kan få den kärlek och omvårdnad som de behöver och har rätt till.
(text hämtad från deras hemsida)

5 kommentarer:

-Anne- sa...

Vad ståtlig hon är. =)

Det är bra att det finns katthem och människor som är redo att arbeta ideellt. Jag blir alltid så ledsen när jag läser om alla utslängda och hemlösa katter.

JULIEK sa...

Det er nydelig katt du har. Min ene katt tycker også å sitte slik under lampan, men hon har mycke pels på seg, så tror inte hon fryser.
Så bra du reklamerer for katthemmet. Jag har selv arbetat på ett katthem her i stan. Två av mine katter kommer der ifrån. Skal legge ut litt bilder av katthemmet efterhvert. Pga ryggproblem kan jag inte stæda der lengre, men jag hjelper til på annat vis, deriblant skal jag ordna med julemesse til høsten. Det er ju slik man får inn penger.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Anne: Ja hon är en stilig katt :)
Och visst är det tur att det finns katthem, för tyvärr behövs de eftersom alla människor inte tar hand om sina katter som de borde göra.


Julie: Man kan inte göra nog reklam för katthemmet, för det finns allt för många katter som behöver katthemmets hjälp. Och det känns bra att kunna hjälpa dem på något sätt. Det här kan vara ett sätt.

Anna-Stina sa...

Åhh, är det du som har gjort kalendern! Visst kan man köpa den i butiken Katt!Katt! också? Har fått för mig att jag sett den där, jag jobbar precis intill.

Vad gullig Astrid är under lampan! Vi brukar tända vår skrivbordslampa bara för Noras skull... :-D

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Anna-Stina: Japp, det är jag som gjort kalendern :) Jag vet inte exakt i vilka butiker kalendern säljs, men det är mycket möjligt att den finns där, för det är många djuraffärer och liknande som säljer den för katthemmets räkning.