16 mars 2008

Bevingade och fyrbenta

Nu är det dags för ett inlägg från vår Mauritius-resa igen och det blir Tema djur, den här gången. Fast det djurliv vi kom i kontakt med var inte särskilt rikt, för det bestod mest av hundar och fåglar, men här kommer i alla fall ett gäng djur :)


Trots att det verkligen kryllade av löst springande hundar överallt, är det här nästan den enda bilden jag har med en hund på. De sprang runt och såg rätt så nöjda och glada ut och jag fick verkligen hålla igen hela tiden för att inte sätta mig ner och gosa med dem. Men de kliade sig rätt friskt heela tiden och jag kan föreställa mig hur mycket loppor de hade...


Fåglar fanns det lika gott om! Här är en gulvingad fågel, som byggde sådana här bollformade bon som hängde från träden.


Kan denna Fågel Gul vara samma sort som på bilden ovanför?


De här röda fågeln såg man lite här och var, men jag är lika dålig på växter som på fåglar så jag vet inte alls vad den heter. Någon sa kardinalfågel, men när jag googlade på det så såg de annorlunda ut. Nån som vet?


Det här ska i alla fall vara en liten häger. Striated heron heter den visst på engelska. Svenska namnet?Och vad detta är, det vet jag faktiskt! Jättesköldpaddor - dock inte fria utan i ett hägn i Pamplemousse-trädgården, som jag visade blommor och grönt ifrån i det här inlägget.

Till sist kommer det här söta paret - mor och barn hjort, som också fanns i Pamplemousse-trädgården. Som oftast då det gäller vilda djur som inte är i frihet, kändes det ganska beklämmande att se sköldpaddorna och hjortarna i parken, för de hade ganska små hägn och jag har svårt att tro att de levde särskilt glada liv därinne. Och trädgården var väl värd ett besök ändå, utan att de ska behöva locka med några instängda djur.


Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Massvis med fina bilder du hunnit lägga upp här på bloggen! :)

Hälsningar från Finland!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Haydee: Tack, tack! :) Hälsar tillbaka till Finland!

photoimagine sa...

Så fick man en liten inblick i djurlivet från Mauritius också.

Fina bilder bl.a. på färggranna fåglar.
Tacksamt att fota eller hur...

Ha det gott!
/Imagine

Sarah sa...

Hej!
Härliga bilder ;o)
Gillar fågel Gul bilderan!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Photoimagine: Nog var fåglarna tacksamma att fota, om de bara hade suttit stilla lite längre... :) Man fick vara snabb med avtryckaren för att hinna fånga dem på bild!
Ha det gott du med!

>>Sarah: Tack! Jag gillar den andra fågel Gul-bilden bäst, tycker om hans illgula öga som lyser i det svarta,

Ninni sa...

Lite ovanligt med sköldpaddor i en djurpark är det inte?
Det är trist att se att djur ser vanskötta ut och har små utrymmen. Men så var det också här i Brasilien i den djurpark jag varit och kikat.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Ninni: Det var egentligen en botanisk trädgård, men så hade de sköldpaddor och hjortar i en del av trädgården.

Della sa...

Måste varit härligt att ha med kameran på ett sånt fantastiskt ställe. Jättefina djurbilder. Jag är minst lika dålig på fåglar som på växter, men för mig räcker "den där gula fågeln" eller "den där röda". Den där röda var förresten väldigt fin.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Della: Vad roligt att du tyckte om mina djurbilder! Och skönt att höra att det är fler än jag som har dålig koll på växter och fåglar =)

Anonym sa...

Jag TROR att den röda fågeln kan vara en Sommartangara, en släkting till Röd Kardinal.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Tack för tipset om fågeln du anonyma kommenterare! =)