10 januari 2010

Fototriss: Så här såg det ut på Drottningholm idag

Idag startade jag upp Fototriss igen efter juluppehållet och temat blev Så här ser det ut där jag är idag. Det temat har jag en gång per årstid i Fototriss och det är så kul att surfa runt hos alla deltagarna för att se hur det ser ut i vårt land. Själv åkte jag till Drottningholm och fotograferade dagens bilder.


Det är i allra högsta grad vinter i Stockholm och varit så i flera veckor, härligt tycker jag! Och det tycker nog paret på bilden också som skidade runt på kungens mark. Men ack så grått vädret var idag... Det ser ut som bilden är svartvit, men jag lovar - den är faktiskt i färg.


Här bidrar i alla fall slottet och barnet på pulkan med en gnutta färg i allt det grå. Igår hade vi däremot en strålande vacker dag med blå himmel och sol, men då satt jag istället inne och jobbade med Fototriss och fixade med lite ny layout och så.


Och den här bilden får avsluta min triss. Jag hade ju en hoppbild som inspirationsbild på Fototrissbloggen, så Mattias fick ta en ny, dagsfärsk bild på mig när jag hoppar av lycka :)

Nyfiken på hur mycket vinter det är över vårt land och på andra håll? Klicka nedan.>>Förra vinterns Så här ser det ut-tema befann jag mig i Hälsingland, här kan ni se de bilderna.

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , , , ,

14 kommentarer:

Monkan sa...

Jo jag märkte ju nya layouten i Fototriss igår när jag skulle kolla läget, trodde först jag kommit fel :-) Jag hade skrivit in adressen själv, annars brukar jag normalt klicka på nån gammal länk, men sen kände jag igen sidomenyn och kände mig trygg :-)

Härligt vintrigt på Drottningholm, men lika grått som inne i stan. Vilken skillnad mot igår. Min favorit i din triss är mittenbilden, den känns så enorm, så låååångt bort till slottet.

Gunsside sa...

Likte den nye layouten din ;)
Fine bilder fra Drottningholm, og kult " hoppebilde" !!

Anonym sa...

Tack och lov hade ni inte heller sol hos er. Trodde bara vi lever under ett grått tak ;)
Tur att det finns så mycket vitt på marken.
Ha en trevlig dag.

AKP sa...

Men :O
Det är ju i Yg!! På Hammarn tom. ser jag nu :D
Jag bodde i Yg när jag var yngre, är född och uppvuxen i Färila!! hmm nu måste jag se om jag kan hitta någon info. om dig och lista ut vem du är :D

AKP sa...

NU SER jag faktiskt vem du är!! :O PÅ bilderna! Helena Friberg, har jag rätt?? :D
Jag är ett år yngre än Stefan och gick i skolan i yg ...
Fan va världen är liten :S

Pialotta sa...

Härligt vit ligger snön hos dig oxså.. ser ut att vara en hel del. Sista bilden så skön:-)

AKP sa...

Var bara tvungen att skriva ett inlägg om detta :D

http://akp.blogg.se/2010/january/varlden-ar-sjukt-liten-s.html

Susanne sa...

Vilken härlig triss. Synd att inte solen sken hos dig för åtminstone jag och säkert många med mig blir så glada när den kikar fram.
Kram!

Lisa sa...

Jättefina vinterbilder trots gravädret, men bättre än snöstorm i alla fall...

Jah Hollis sa...

Ja, ni verkar ha fått en riktig och genuin vinter däruppe. I Skåne är det inte längre så mycket snö eller så kallt, men det blåser något fruktansvärt (och det känns väldigt kallt).
Var inte kungen ute och åkte pulka på Drottningholm? :-D

AKP sa...

Ja VERKLIGEN en liten värld :D Hur kul som helst ^^
Absolut kommer jag fortsätta trissa, tycker det är ett grymt bra jobb du gör'! All kred till dig!!
Ha de bäst!

Karins fotoblogg sa...

Vad fint det är hos kungen :) Lite annat än vår radhuslängetomt ;)

Jag tycker att det är snyggt när det är så där svartvitt av sig själv.

Ha en skön vecka!
Kram

Lenas Fotoblogg sa...

Härligt att ni får njuta av vinter ni med.Här uppe i Norr har vi ju som oftast vinter då det ska vara det men i vinter har vi fått känna på riktig kyla och det var många år sen det hände.

Sandy sa...

Hej! Jag gillar verkligen din blogg, och det ska bli så kul att hänga på foto-triss! Ett bra sätt att börja det nya året, att förbättra sitt fotograferande. Jag bara undrar en sak, skulle du kunna säga mig vilken mall du har för att kunna ha såpass stora bilder? ( Inte bara klickbara) vore hemskt tacksam för svar. Ha en underbar dag! Mvh/ Sandy