18 februari 2012

10 månader

IMG_1576_1
Min lilla guldklimp blev 10 månader i förra veckan! Sötast i hela världen, tycker jag så klart, och en go liten kille som förgyller våra dagar. (Nätterna förgyller han inte lika mycket. 10 månader utan vettig sömn börjar sätta sina spår, men det lämnar vi därhän nu.)

IMG_1566_1
Han har 8 tänder som är mer eller mindre framme och hans ögon får allt mer brunt i sig. Han väger ca 11,5 kg nu och är nästan 80 cm lång. Efter de första månadernas galna viktökning har han stannat av nu och börjar få en normalare tillväxtkurva.

IMG_1611_1
Han är nyfiken och intresserad och studerar syrran och försöker ta efter henne och vill gärna vara där hon är hela tiden. Inte så populärt hos henne alltid... :)

IMG_1613_1
Han tycker om att sitta och bygga med sina kuber, att stapla dem på varandra eller vända på dem och lägga ner de mindre kuberna i de större. Han dansar gärna när han hör musik och älskar verkligen att ligga och softa i den jättestora sittpuffen vi har, med napp och snuttefilt så klart.

IMG_1594_1
Men det allra största som hänt honom senaste tiden är att han dagen innan 10-månadersdagen...

IMG_4054

... tog sina första steg och började lära sig gå! På bilden här ovanför har han just gått de första stegen och är mäkta stolt! Och med det slog han storasyster med några dagar, för Ellie lärde sig gå några dagar EFTER 10-månadersdagen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IMG_1478_1
9-månadersdagen glömde jag att blogga om, men den här bilden tog jag den dagen när Ville tränade sig på att stå utan stöd. Den dagen han fyllde 9 månader lyckades han nämligen stå själv för första gången.


2 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Men åh så söt! Fast han är bara sötast i världen EFTER Clara och Matilde ju ;o)

Mormor G. sa...

Mormor tycker också att han är bland dom två sötaste (storasyster medräknad.)Försenade kramar på 10 mån.dagen från mormor.