21 mars 2014

Ankomst

Framme i Khao Lak och första doppet avklarat! Flygresan med Ving gick otroligt bra, även om det började med en timmes försening från Arlanda. Barnen sov runt sju timmar i ett sprätt och till och med vilde Ville höll sig hyfsat i styr resten av tiden. 

Väl framme väntade en bil på oss som körde oss till vårt hotell i Khao Lak. Jag hittade ett företag på nätet (Kids on board) som man kunde boka transfer med och som hade svensk standard på bilbarnstolar och det funkade jättebra! Så skönt att ha en privatchaufför som körde oss raka spåret till hotellet. 

Vi körde inget charterpaket, utan hade bokat hotell själva, på Centara Seaview Resort. Men det började inget vidare. Jag hade bokat en deluxe-familjelägenhet på 100 kvadrat och det såg så bra ut på pappret, men när vi kom fram visade det sig att det låg en bit ifrån resten av hotellet och stranden, de körde oss i en golfbil från receptionen till vad som kändes som ett lägenhetskomplex. Ingen semesterkänsla alls och visserligen ny, men riktigt ocharmig lägenhet. Det var flera hundra meter till havet och vi kände direkt att där ville vi inte bo och bad att få byta. 

Och byta fick vi, till ett betydligt mysigare rum mitt i hotellområdet, jättenära havet och stor pool. Mycket mindre rum, men läget var betydligt viktigare än storlek på rum! Så vi är verkligen glada att vi kunde ändra, för vi skulle ha suttit ruskigt missnöjda där borta i den stora trista lägenheten, långt ifrån havets brus. 

Vi har inte hunnit med mycket mer än ett kvällsdopp och middag så här dag 1, men det är en dag i morgon också. 

Inga kommentarer: