25 januari 2009

Bild på väg...

Vädret är helt bedrövligt och har varit så i flera dagar. Blå himmel känns fjärran, men som tur finns den himlen i alla fall på bild från Teneriffa. Någon Fototriss på temat ätbart hade jag ingen inspiration att göra idag. Men här kommer en fotokvartett istället med ett helt annat tema, gemensamt för dem alla är att vägen finns med på ett hörn. Och alla utom andra bilden är dessutom tagen under färden, genom bilfönstret.


Vi är på väg uppåt genom bergen mot Teide och jag slängde upp kameran och tog en bild alldeles innan kurvan. Vad lurar runt kröken tro..?


En stund senare efter en annan krök dyker Teide upp för första gången. Det var som att komma till ett månlandskap, stenigt och kargt. Men vackert.


På väg hem och neråt igen började den blå himlen försvinna bakom moln som hastigt svepte in över bergen.


Lite längre fram körde vi rätt in i dimman...

Mer uppdaterat idag: Min bilddagbok 2009

Andra bloggar om: , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så Teneriffa ser ut så där, det var annorlundare än jag trodde.
Tack för dina Fototriss-utmaningar - de förgyller min dag och stärker min självkänsla.

Monkan sa...

Nej det här var inte särskilt ätbart :-) men jag gapar ändå, för de maffiga bilderna och det vackra landskapet. Och du hade ju den läckra bilden på semlan i Fototriss-bloggen, den kan jag leva länge på, mums! (Jag ska vänta nån vecka till, sen ska jag baka semmelbullar).

Jisses vad häftig silhuettbilden på dig var, sanslöst vackra färger.

En liten fråga om storleken på dina bilder, har du kommit på nåt sätt att få dem stora med automatik, eller ändrar du i HTML bild för bild? (Ser att du satt s1600, jag brukar sätta s512, och får ändra det bild för bild).

Monkan sa...

Och när jag skickat iväg min kommentar så såg jag att du redan varit på besök hos mig :-)

Men om du har tid och lust att svara på frågan om storlek på bilderna så kanske en annan dag? Det är ju absolut inget akut.

Tomaterna är hemma hos mamma och pappa, de har ett litet växthus med tomat, gurka och lite annat i. Supergott! Balkongodlade tomater är ju ännu bättre, så man kan plocka och äta dem solvarma! :-)

Monkan sa...

Hej hej igen! :-) Aha, du gör , det förklarar hur du kunde ha med width, när jag haft med det så blir det knas. Jag gör så här:

I src, i slutet precis framför filnamnet, står s400 och det byter jag mot s512 och sen tar jag bort width och height. Andra värden som funkar är s576, s800 och uppenbarligen även s1600 :-)

Det som skiljer i den url du får när du öppnar bilden på ”ditt sätt” och i originalreferensen är nog just det värdet, och det skulle du kunna ändra direkt i html, utan att öppna bilden. (Jag hittar inget alternativ för kopiera bildadress, bara genväg, och det enda som skiljer då är i att det står s1600-h istället för s400, men -h kan man inte ha med sen i src, då blir det knas).

Att skriva s1600 som du gör är ju en klar fördel, då kan man ju med width styra exakt hur stor man vill ha bilden, och strunta i vilka andra värden som är giltiga, för det är som sagt bara de som jag skrivit ovan (eventuellt kan det finnas nåt värde mellan 800 och 1600).

Det här med "s-värdet" kan man ha nytta av också om nån bild i nån Blogger-blogg inte går att klicka upp i förstoring, högerklicka på bilden och välj egenskaper, kopiera URL, klistra in i webadressfält, ändra från s400 till s1600 (eller s1600-h, då blir den ännu större) (undantag om bilden var väldigt liten från början, då blir det ingen förstoring).

Anonym sa...

Så vackra bilder, jag gillar den sista extra mycket! :)

Karins fotoblogg sa...

Vackra bilder du visar från Teneriffa igen!
Ha det gott!

Anonym sa...

de två nedre bilderna är nästan lite spöklika, som en miljö tagen ur någon skräckfilm där man vet att något hemskt snart ska hända. ;)

Della sa...

Det ser ut som en spännande färd. Det är kul när landskapet ändras så där mycket inom en begränsad sträcka/tid.

Knicke sa...

Snygga bilder!!

Baronessan sa...

Fina bilder. Synd bara att ni har det mulet, även om solen finns där uppe bland bergen.

Anonym sa...

Mycket vackra bilder du gör. Skärpning för min del vad gäller bilder.

Anonym sa...

Underbara bilder alla fyra! Jättebra genomfönstretbilder!

Lena sa...

Spännande bilder! Skönt att få komma ut på resa nu när det är så kallt och rått ute. Tack för turen! KRAMEN!