09 mars 2008

Gråbrunt i skogen

Igår gick vi en promenad i naturreservatet Judarskogen här i Bromma. Solen sken innan vi åkte dit och efter att vi kommit hem. Under promenaden gömde den sig dock, men det var ändå skönt att få lite frisk luft och lite foton fick jag ihop och de är som vanligt klickbara.

Det var inte mycket färger i skogen just nu, mest brunt och grått. Bilden här ovanför ser nästan svartvit ut, om det inte var för mossan som bidrar med lite grön färg.

Stenarna var också klädda i grönt. Hela skogen såg ut lite som en trollskog.


Och en kotte på mossbeklädd mark.

.
Ett litet vårtecken.


Jag blev trött på allt det färglösa, så här kommer en rotvälta som jag lekte lite med färgerna på. Tänk om det hade sett ut så här igår i skogen? :)

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

Della sa...

Det är härligt ute i skogen. Jag är ute nästan varje dag en runda och nu har det äntligen blivit så ljust att det går att gå i skogen även efter jobbet på vardagarna.
Fina bilder du har fått med dig hem från promenaden. Och kul färger på den sista. Jag satt också och lekte med bilder igår - har äntligen en dator som är bara min, så att jag hinner sitta och pilla med bilderna i lugn och ro.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Della: Jag är ute i skogen alldeles för sällan... Men det är verkligen skönt att få gå i skogen och andas in luften och lugnet som den förmedlar.
Vad härligt med din egen dator och inte behöva dela! Jag skulle inte klara mig utan min laptop, sitter med den i knät hela tiden :)

Sarah sa...

Härliga kontraster i bilderna. Den sista bilden ser ut att komma från en hemsk skräckfilm *brrr* men den är himla häfig!

stromsjo sa...

Oj, inte konstigt att det psykedeliska trädet välte! ;)

Håller med om att naturen kan vara väldigt monokrom när den är på det humöret men det finns ett lugn i det också och det är aldrig långt till närmaste mossa...

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sarah: Skräckfilm... hmm, det har jag inte tänkt på, men det nog lite läskigt ut med alla rötter som hänger och spretar. Och trädet ser ut att må lite illa, så spygrönt som det är :)

>>Per: Skogen förmedlar nog alltid ett lugn ja, oavsett om den är grå eller grön :) Men jag föredrar nog när den börjat få lite mer olika färger än vad den har nu.

Anonym sa...

Det är inte så många färger ut i naturen nu. Men att trädet blev nog bättre med lite färg. Tänk så mycket konstigt och roligt man kan göra med PS.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Akson: PS är himla kul, det är svårt att sluta bara när man väl börjat leka :)

Anonym sa...

jättefina bilder... den understa får mig att tänka på Shreck... :)

Hoppas du får en trevlig helg...

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sinkadus: Tack, roligt att du gillar bilderna! :) Och trevlig helg önskar jag dig med!