06 april 2008

Andligt inlägg

IMG_2902 And

Som jag skrev i förra inlägget, så fotade jag en del änder på promenaden igår och här kommer några av bilderna på herr och fru And. Vilken bild gillar du mest?

IMG_2890_fru and

IMG_2878_and

IMG_2883_simmande and

IMG_2886_and

IMG_2900_fru And

IMG_2880_änder

Sen undrar jag en sak som någon kanske kan svara på.
När man lägger i bilder i Blogger-bloggar och laddar upp bilden från datorn och väljer den största bildstorleken, så blir de bara 300 pixlar breda i inlägget. Det tycker jag är för litet och jag har inte lyckats hitta något annat sätt att visa dem större i bloggen än att istället ladda upp bilderna på webben i exv Flickr och sedan länka till dem där (som jag gjort i detta och förra inlägget).

Men det blir dubbelt arbete tycker jag och jag undrar om man inte kan ändra inställningarna i Blogger så att bilderna visas i t ex 500 pixlar, när man laddar upp bilderna på vanligt sätt? Någon som vet? Jag har inte lyckats i alla fall.


Andra bloggar som bloggat om: , , ,

24 kommentarer:

Susanne sa...

Den näst sista gillar jag bäst. Den andliga anden har du placerat i stort sett diagonalt, vilket jag gillar, eftersom det blir symmetri i bilden. Dessutom är spegelbilden klar och tydlig.

Fast de är ju vackra att se på allihop.

(Jag får erkänna att det så här i sena kvällen tog mig en stund att hitta det "andliga".)

Ditt problem med bloggers begränsning av bildformatet kan jag inte lösa. Så var det förut även hos webblogg, men de tog bort begränsningen för ungefär ett år sedan.

Susanne sa...

Nej, nu har du ju publicerat en bild till! Den jag menar blir då den femte, men det är nästan så jag ändrar mig till den sjätte, där du fått en bättre kameravinkel.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Susanne: Tack för dina kommentarer! Sorry om jag virrade till det med en bild till precis när du skrev en kommentar :) Men jag upptäckte att jag missat att lägga in en bild som jag tänkt blogga och lade in den i efterskott. Men kul du att du gillade just den då!

Anonym sa...

har också fotat änder idag =)

tack så jättemycket för dina fina ord - blev så innerligt glad ska du veta.

MEn du, sätt dig och rita och sluta jämför dig och inse att du har en egen stil.
Jag får ju höra då och då att jag ritar lika illa som ett dagisbarn och jag kan absolut inte rita verklighetstroget..men man får hitta sin speciella stil och göra det bästa av den =)
kram!

-Anne- sa...

Jag älskar änder!
Den första bilden är nog min favorit av dessa härliga foton.

Har tyvärr ingen aning om hur man ändrar på storleksinställningen i Blogger.

Anonym sa...

Den femte bilden räknat uppifrån. Den sticker mest ut i mina ögon med sin tvära diagonal och den underbara spegelbilden i vattnet av hanen. Det syns tydligt att han tittar på dig och undrar vad du håller på med.

Antar att jag fotat samma änder fast förra året. Om det nu är i Lillsjön du hittade de fotogenicka fåglarna.

Sarah sa...

Näst sista bilden gillar jag mest ;O)
Ok, jag visste inte att man kunde ladda upp bilderna på något annat sätt. Berätta gärna mera!!!

Anonym sa...

Fina bilder allihop... den översta har ett speciellt lugn med klara fina färger...

och den sista ger en känsla av dans och rörelse...

och som sagt... alla är jättefina. :)

Anonym sa...

Hejsan! Andligheten håller på att andan ur mig! Vilka snyggingar! Man blir så andlig att det är nära religiositet ;))!

Det där med blogger - nu när jag har redigerat bilderna i Picassa så blir inte bilderna längre klickbara till större storlek - vet absolut inte vad det beror på. KAN det vara så att du själv, när du redigerar bilderna någonstans bestämmer originalstorleken och blogger anpassar visningsbilderna (de i huvudmenyn)till den där standardstorleken, men om originalstorleken är större så går det att klicka dem till större storlek?! Hoppas att du fattar hur jag menar.

mvh, Anja

Anonym sa...

Jaa jag blir alldeles andlös jag också!Vilka superfina bilder allihopa. Men jag tycker den första var så underbar!Änder är väldigt vackra fåglar!

Ninni sa...

Vilka fina bilder! Jag tror den femte bilden är min favorit, den är så ren och klar och fint komponerad, men den första är också fin.
Har ingen aning hur man gör för att få större bilder men vill gärna veta för jag tycker också att bilderna är på tok för små. Speciellt då man som jag tycker bäst om stående format, då blir de ju jättesmå!! Jag redigerar mina i Photoshop och brukar hålla mig kring 900-1100 pixlar i bildstorlek. Jag tror inte att det blir någon skillnad om jag gör bilden större från början, Blogger avgör storleken. Det tar bara längre tid att få fram dem på skärmen... Hur stora gör du dina bilder? Kommer du på något så är jag jätteglad för tips :)/Ninni

Ninni sa...

Nu är jag tillbaka igen...Har det betydelse vilken layout men väljer?? Om jag jämför våra sidor, så är ju din mycket bredare än vad min är! Alltså den del som är text och bild. Dina bilder är också större än mina är. Hur kommer det sig??? Är det någon som vet så är jag tacksam för hjälp...

Nässelblom och choklad sa...

Bilderna är väldigt vackra alla tillsammans! Ska jag välja favoriter blir det den femte med herr and speglad i vattnet och den sjätte på fru and bakifrån. Det där med bildstorleken är skumt. Det är onödigt att behöva gå via Flickr, men jag har tyvärr inte heller något råd.

Della sa...

Fantastiskt klara fina bilder på änderna.
Jag kan inte heller bidra med lösningen på storleksproblemet, men är väldig nyfiken på svaret, så jag hoppas någon vet.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Åh, vad många och långa kommentarer jag har fått - tack! Det är så roligt när ni kommenterar! :)

>>Anna: Vad roligt att kunna göra dig glad med en kommentar =). Vi får väl se hur det går med mig och tecknandet...

>>Anne: Jag gillar också den första bilden mycket med den spegelblanka ytan.

>>Akson: Japp, änderna simmade runt i Lillsjön :)

>>Sarah: Jag lämnar en kommentar hos dig sen med mer info :)

>>Sinkadus: Tack för dina snälla ord!

>>Anja: Ja, det stämmer att man kan ändra storleken när man redigerar bilderna så att det påverkar hur stora de blir när de är klickbara. Så om dina bilder inte blir större när man klickar på dem, efter att du redigerat dem i Picasa beror det antagligen på att du har ändrat storleken på bilden. Det jag vill ändra är dock storleken på visningsbilden i inlägget, att den är större redan där och där finns en begränsning hos Blogger.

>>Mamma: Tack snälla mamma! :)

>>Ninni: Ja, problemet med Blogger är ju att de skalar ner visningsbilden till en viss storlek, oavsett hur stor originalbilden är. Jag ska kolla hur stora jag brukar göra mina bilder, sitter på jobbet nu så jag får återkomma... Samma gäller din fråga om layouten, jag återkommer. Men en hel del kan du ändra i layoutmallen och jag har ändrat lite i html-koden för att få ett bredare fält där text och bild ligger.

>>Nässelblom & Choklad: Tack snälla! Synd att ingen vet hur man kan få bildern större utan att gå via Flickr...

>>Della: Tack! :) Du får hålla utkik här och se om någon kommer med svaret.

stromsjo sa...

Lustigt vad likartade sysslor vi har, först krokusar och nu änder. Fast mina som inte publicerats än var mer roliga än vackra. Mer om dem senare.

Herr And är ju den stilige i sällskapet så jag väljer bild #5 som har lite paddlingsaction inbyggd... :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Per: Ska bli spännande att se dina andbilder också! :)

Anonym sa...

Oj vilka härliga bilder! Gillar verkligen första bilden, färgerna, lugnet, avspeglingen på den blanka vattenytan. Men alla är fina :) Du är duktig du!

Anonym sa...

Skarpa bilder! De bilderna med bäst spegelbild tycker jag blev kanske allra bäst. Om jag nu ska välja någon av de fina bilderna före andra. Faktum kvartstår hur som helst - skarpa och fina bilder! Bra där..

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sofie: Tack, vad snällt du skriver! :)

>>Kenta: Jag gillar nog också de med klarast spegelbild bäst. Tack!

stromsjo sa...

Idag hängde jag på den and-liga trenden i alla fall... ;)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Per: Aha, då måste jag göra ett besök hos dig :)

stromsjo sa...

Det måste man alltid! ;)

Anonym sa...

Så här gör man för att ändra bildstorleken i blogger: http://cranked.me/2008/06/how-to-post-image-in-its-original-size.html