22 mars 2010

Trögt med inspirationen

Jag bläddrar i arkivet och hittar bilder från en dag när jag var hemma i Hälsingland i december förra året. Det var innan den stora snöanstormningen kom och jag tog med Ellie på en tur i vagnen och gick ner till älven. Solen var på väg ned och naturen var frostbiten, och då kom den där fotoinspirationen som just nu inte alls finns hos mig.

De smala trädstammarnas svarta silhuetter i kontrast mot landskapet där bakom som färgas av solen på väg ned...

... och ett slitet räcke som ledde ned till en hemsnickrad brygga fick mig att klicka med kameran.

Vissa dagar kan man hitta motiv man vill fotografera var som helst, och ibland är det helt omöjligt.

Hur är det hos er, har ni någon foto- och blogginspiration just nu? Eller väntar ni också på att våren ska komma och ge oss lite nya motiv?

UPPDATERING: Sen jag publicerat inlägget och tittat på bilderna igen, insåg jag att de med lite god vilja faktiskt kan passa in i temat i Fototriss den här veckan. Temat är I BAKGRUNDEN. Det som bilderna har har gemensamt är det korta skärpedjupet som ger den blurriga bakgrunden. Och i den bakgrunden finns Ljusnan med på alla tre bilderna. Kanske inte den klurigaste tolkningen på temat den här veckan, men den får duga.

Andra Fototrissares bakgrunder hittar ni till härifrån.

Follow Bildbloggerian

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Inspiration är något som kommer och går och som man nog inte kan framkalla på kommando vare sig det gäller att fotografera eller blogga. Vårväder kan väl i sig vara en inspiration, men det finns ju även vårdepressioner.
Jag vet inte, men när du tog de här trissbilderna var du väl i alla fall en aning inspirerad. :-)
Jag gillar bäst den första med de mörka stammarna mot det ljusare vattnet i bakgrunden.

Anonym sa...

Så fina bilder!
Nä, det är nog lika trögt här tyvärr, det blir väl så ibland, tror alla drabbas nån gång :)
Men hoppas det släpper snart, nu när våren kommer med alla fina motiv. Här nere hade vi 9 plus igår, jätteskönt, behövde inte den tjocka dunjackan ens.
Ha en mysig dag.
Helena

AnnCathrine sa...

Vackra bilder alla tre! Den översta blev genast min favorit!

(Jag gillar den "blurriga bakgrunden", har sett det förut men förstår inte det med "kort skärpedjup"? Är det en inställning på kameran?)

Monkan sa...

Tycker att alla tre bilderna var urläckra! Men gillar nog ändå mittenbilden bäst, bara för att det liksom händer något i bilden. :-)

Karins fotoblogg sa...

Oh, jag väntar på att våren ska komma! Idag tog jag med mig kameran till Botaniska med förhoppning om att kunna hitta någon liten snödroppe eller så. Det gjorde jag också men solrackarn försvann nästan med än gång.... :(

Att fotoinspirationen kommer och går har jag konstaterat. I höstas hade jag en riktig svacka och det är inte kul men helt klart så kommer lusten tillbaks :)
Jag tror att när våren kommer med full kraft så kommer det att klia lite mer i avtryckar fingret! :)

Ha en skön helg!
Kram!

Kerstin sa...

Jättefina bilder alla tre. Inspirationen går nog upp och ner hos oss alla, men våren kommer säkert att ge oss en kick och då kommer det att klicka i avtryckarfingret. :)
Ha det gott.