04 april 2012

Utflykt till Mughsayl

Hemma i Stockholm igen, idag har varit en rätt trött dag efter den långa resdagen igår. Vi kom inte i säng förrän framåt fem i morse och efter bara tre timmars sömn tyckte Ville att det var slut på natten och dags att vakna. Vi var inte riktigt överens med honom om det, men det var bara att stiga upp :) Jag och barnen tog dock en lång tupplur på dagen idag, men Mattias har kämpat på och jobbat idag också.

Men här kommer en återblick till vår utflykt till Mughsayl för några dagar sen i Oman. Det ligger 4-5 mil från Salalah och vi packade in oss i vår hyrbil och körde västerut och först kommer här några bilder som visar vad vi såg genom bilfönstret på väg dit.

När vi lämnat Salalah blev det ett annat landskap runt oss, torr stenöken. Den riktiga sandöknen skulle vi behövt åkt i ett par timmar till för att få uppleva, men stenöken var exotiskt för en svensk det med :)

Ett par mil längre fram är det plötsligt en army check point och vi blir stoppade av kamoflageklädd militär och polis, Mattias får visa körkortet och utfrågas om vart vi är på väg, i vilket land han jobbar och vad han jobbar med. Han motstår frestelsen att kolla vad som händer om han svarar att han jobbar för CIA och efter istället ha svarat sanningsenligt, och uppenbarligen gett tillfredsställande svar på frågorna, vinkas vi iväg. Jag visste inte om jag fick fotografera dem, så vågade inte ta någon närbild när vi hade stoppats utan smygfotade lite innan vi kom fram istället.

Ännu en bit längre fram blir vi stoppade igen, denna gång av kameler. Vi slipper frågor den här gången, de makar sig saktmodigt åt sidan och vi kan köra vidare och slutligen komma fram till Mughsayl, där vi ser en lång och öde sandstrand sträcka ut sig vid sidan av vägen.


Små stenbyggnader är utspridda på stranden med några hundra meters mellanrum. Efter lite spanande kommer vi fram till att de ska användas som basläger för strandbesöket, de ger skugga och svalka och ligger förmodligen på så långt avstånd mellan varandra för att de ska ge avskildhet. Det här är ju inte en strand som är gjord för turister, utan här badar lokalbefolkningen. Därför kan vi heller inte bada i vanliga badkläder utan måste ha kläder som täcker axlar och knän, det är det som gäller om man besöker en allmän strand i Oman. (På hotellstränderna gäller dock inte detta, utan då får man bada precis som vanligt, så det är inget större problem.)

Några kameler låg och vilade bredvid ett av husen, just det var dock upptaget av några besökare, annars hade det varit kul att parkera där och kika lite närmare på kamelerna.

Här står vår bil parkerad vid vårt lilla "badhus".

Barnen tyckte det var härligt att få leka i sanden.Och här var det något mindre vågor än vid hotellet i Salalah, så jag tyckte det var roligare att bada i Mughsayl än vid hotellstranden där vågorna var lite väl stora i min smak.

Efter att vi badat stannade vi till vid det lilla caféet som finns vid slutet av vägen och där fanns det även en grotta och blow holes som vi besökte, men bilderna därifrån kommer en annan gång.

Follow Bildbloggerian

Inga kommentarer: