31 juli 2007

Från ett vindistrikt till ett annat

Vi lämnade Bourgogne idag, men bytte bara ett vindistrikt mot ett annat - Alsace. Efter att ha handlat upp oss på en låda viner från gården vi bodde på i Nantoux, styrde vi kosan mot Alsace och hade inget bestämt mål där. Vår värd i Nantoux tipsade om regionen runt Colmar och det slutade med att Mattias på måfå valde en punkt på gps-kartan och dit åkte vi!

Vi visste inte ens vad staden hette som han pekat på, utan bara åkte dit vår gps ledde oss och det visade sig vara Ribeauvillé. Vilket känns som ett riktigt bra val! Det är en väldigt pittoresk gammal stad med korsvirkeshus, känns mer som Tyskland än Frankrike men det är ju alldeles vid tyska gränsen också, och vinodlingarna klättrar på bergssluttningarna ända ner i stan.

En bild från Ribeauvillé, med en borg i bakgrunden dit vi tänkt åka i morgon.
Det kryllar av turister, men det är mysigt och trevligt. Det är inte så långt bort från Bourgogne-distriktet, runt 30 mil, men känns helt annorlunda. Ska bli kul att åka runt i vindalarna i morgon och upptäcka mer.

Här på Pfifferhüs åt vi middag ikväll och provade på lokala specialiteter. Mattias åt en oxsvansgryta och jag Coq au Riesling, kyckling i vitt vin, och naturligtvis drack vi Alsace-viner till. Och maten var riktigt god!

Här kommer också några bilder från dagarna i Bourgogne, eftersom jag inte kunde ladda upp bilder medan jag var där.

Nere i dalen skymtar byn Nantoux, där den härliga vingård vi bodde på låg.

Och här bodde vi! Huslängan som syns närmast kameran är gårdens gästhus, de som ägde
vingården hade sitt eget hus bara en liten bit bort.

Vår lilla uteplats, alldeles utanför rummet, med utsikt
över vinodlingarna och poolen i bakgrunden.

Dags för ost- och vinfrossa!

Druvor alldeles bredvid vår uteplats.

Gårdens två hundar tyckte vääldigt mycket om oss när vi dukat upp mat på terassen... De var så himla söta och satt snällt och tittade ifall någon godsak skulle ramla ner på marken. Hundarna är för övrigt tryffelhundar, så på hösten kan man åka på tryffelsafari hit till gården.

Igår åkte vi runt bland de små vinstäderna hela dagen och efter vägen låg detta slott, La Rochepot. Väldigt vackert med fin trädgård på innergården.

Innifrån slottsgården.

Och till sist en bild tagen inifrån slottet, med utsikt över byn nedanför slottet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder! Såå himla vackert!

Maria sa...

Vilket underbart ställe ni bodde på! Ser fram emot fler sköna bilder.

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med Gunvor här ovan, bilderna är helt underbara!! Den första är bara.. jag vet inte.. jag har inga ord. Den är helt otrolig!

Anonym sa...

Förresten, du har fått en utmärkelse hos mig. :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Mamma: Tackar,tackar!

>>Maria: Det var verkligen underbart på vingården, jag skulle gärna ha stannat fler dagar om vi hade haft tid! Och fler bilder kommer att komma från resan, det kan jag inte låta bli att lägga ut :)

>>Haydee: Tack så hemskt mycket! Både för fina ord om mina bilder och för den fina utmärkelsen - jag blir så glad!

Anonym sa...

Halloj!

Sköna bilder...! Får lite tips inför min sambos o min resa till Bourgogne i aug. Vi är helt restokiga - mycket Italien - Rom, Alperna med skidåkning, Venedig, Florens, Piza mm. Efter att ha sett dina bilder känner jag dock att vi bara MÅSTE åka till Gardasjön...!! Ser helt underbart ut. I aug ska vi testa att ta med bilen på tåg genom Tyskland - sovkuppe med restaurangvagn. Sedan vaknar man och är framme vid Franska gränsen nästa morgon...smidigt!För vinintresserade kan jag annars rekommendera Den vackra Moseldalen som vi besöt i juni. Hotell Drei Könige med balkong mot Mosel och den vackra borgen var kanonmysigt! Man satt på kvällarna o bara mös med gott vin o kollade alla pråmar o annat som for förbi...hög mysfaktor!!

Anonym sa...

I wish not agree on it. I think precise post. Expressly the designation attracted me to study the sound story.

Anonym sa...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.