24 juli 2007

Rapport från första delen av resan

Det gick bra att koppla upp sig idag med ute på terassen, så här kommer några fler bilder.

Bye bye, Sverige och här är det jag som kör bilen när vi åker över Öresundsbron, och Mattias sköter kameran. Just den fördelningen av ansvar har inte varit särskilt vanligt förekommande resten av resan... :)

Efter två dagars intensivt körande tröttnade vi på att sträckköra söderut och bestämde oss för att ta en avstickare från rutten och dag 3 var vi bland annat i Brügge i Belgien och kollade runt lite. Trist halvregnigt väder, men vacker stad med en massa kanaler och svindyr halvkass lunch på turistfällorna runt torget. Den här dagen åt vi för övrigt frukost i Holland, lunch i Belgien och så middag i Frankrike - internationellt så det förslår.

Lite senare på dagen svängde vi av motorvägen vid Calais och åkte en bit efter havet istället. Tog ett stopp och traskade över ängarna och spanade på de branta vita klipporna som stupade ner i havet. Det blåste som tusan, men var värt ett stopp för det var en mäktig vy.

Dag 4 kom vi fram till La Rochelle på atlantkusten i Frankrike som var vårt första riktiga mål på resan. Vacker turist- och hamnstad med pittoreska gamla kvarter och en uppsjö av restauranger och vi lyckades faktist få njuta av två riktigt bra middagar våra båda kvällar där. Det är ju inte alltid man lyckas träffa rätt, men denna gång gjorde vi det.

Båda bilderna ovan är från hamnen i La Rochelle.

Nu ska vi bege oss till en mataffär här i Arcachon och handla upp oss på lite godsaker, som vi kanske kan få njuta av på den soliga terassen utanför rummet. Värmen är det dock inte mycket bevänt med här, bara 20 grader och blåsigt. Men det ska bli bättre lovar dom...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul att få följa med er på resan. Jättefina bilder har ni tagit.

Anonym sa...

Det var jag som var den anonyme här ovanför. Jag var lite för snabb.
Kramar från Mor!

Anonym sa...

Så många fina bilder. Speciellt den Mattias tagit vid öresundsbron. Jag gillar hur mitten av bron delar av de mörka molnen på himlen med de ljusare på andra sidan

Och den bilden från havet vid Calais och är underbar! :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Mor: Kram tillbaka!

>>Johanna: Det var någon som blev ytterst nöjd när han läste din kommentar om brobilden nu... :) Han hälsar och tackar. Och jag med!