28 juli 2007

Vichy

Nu sitter jag på vårt hotellrum i Vichy och njuter av goda ostar med en smarrig fikonkompott till, och snart ska vi gå ut och äta middag. Vi kom hit i går kväll och hittade ett mysigt hotell som vi tog in på, lite sådär gammaldags romantisk stil med en innergård med restaurang i.

Utsikten från vårt hotellrum

Hemma på vår gata i stan... Vårt hotell är det med röda fönsterluckor.

Vichy är ju en vacker och anrik gammal kurort med ett antal olika källor med hälsosamt vatten, och det genomsyrar hela staden. Överallt är det hänvisningar till källorna eller de olika thermes/spa där man kan få diverse kurer och behandlingar och det märks att Vichy har en historia starkt kopplad till detta.

Vi har promenerat runt i stan idag och druckit av det hälsogörande vattnet på flera ställen och det är trevligt nog gratis.

På bilden här ovan i Hall des Sources finns två av källorna, men där kan man också dricka av de andra källornas vatten, det är bara att hälla upp ur kranarna och dricka.

De olika källorna har alla olika temperaturer och välgörande effekter och halter av mineraler i sig och förutom det kalla mineralvattnet, så är de inte goda alls att dricka. Varmt vatten som luktar illa och med smak av järn och svavel står kanske inte högst på smaktoppen, men det är ju hälsosamt!


I den här paviljongen finns en av de ursprungliga källorna, Source des Celestins, och vattnet som kommer ur den källan är som ett vanligt mineralvatten som smakar riktigt gott. Av det vattnet stod folk och fyllde hela flaskor och tog med sig.

Det här är vid själva källan inne i paviljongen.

Vy inifrån Source des Celestins.

Och avslutningsvis kommer en bild från igår kväll, Vichy by night.

I morgon lämnar vi Vichy efter två nätter här. Eventuellt åker vi till vindistriktet Bourgogne som inte är så långt härifrån eller så blir det raka spåret till Alsace. Får se hur vi känner i morgon.

3 kommentarer:

-Anne- sa...

*grön av avund*

Anonym sa...

Åhh va mysigt ni har. Vi har också haft det härligt i stugan i helgen. Astrid var jätteduktig i bilen.Hem sa hon inte ett knyst..nästan! Hon kände igen sej direkt! Ha det så gott i fortsättningen också! Kramisar från oss här hemma!
Jättefina bilder!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Anne: Och nu har vi det annu mysigare bland vinodlingar i Bourgogne :)

>>Mamma: Vad bra att Asta var duktig i bilen! Vi har det toppenbra!