03 november 2008

BonuskyrkorJag blev blev lite inspirerad sen jag gjorde mitt inlägg med Fototriss i kyrkor, så jag har lekt vidare med färgtoner i ytterligare ett par av bilderna jag tog igår på Bromma kyrka.På den översta använde jag ett varmt filter och på den andra ersatte jag
delar av den blå färgen på himlen med en orange ton.

Hur färgerna var innan ser ni här nedanför.Andra bloggar om: , ,

14 kommentarer:

Susanne sa...

Den första gillar jag bäst. Det är lite för mycket gult i den andra - tycker jag.

Är det stora Photoshop du använder? Jag har bara Elements, men har inte koll på filter alls. De bör väl finnas även i Elements antar jag.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Susanne: Jag gillar också ettan bäst själv, rent stilistiskt. På tvåan ville jag bara få till en effekt som bröt av och stod ut.

Japp, jag använder fulla versionen av PS, det finns något som heter Fotofilter där och så valde jag varm ton. Har även Elements, men vet inte riktigt om den funktionen finns där.

Anonym sa...

Tack för kommentaren! Du tar jättefina bilder och det är alltid kul att se hur man kan förändra i Photoshop, inspirerade. Har Photoshop själv också men blir ofta för lat för att lägga ner nå större arbete på bilderna ;) Har ni fortfarande höstfint där nere? /A

Kerstin sa...

Jag gillar den översta mest. Blev en väldigt varm och behaglig ton över den. Kul att se vad man kan göra med Photoshop. Kan alldeles för lite själv.
Ha en fin dag.

Anonym sa...

Vad fin stenkyrkan är! :-)

Jag hade väldigt ont om kyrkor i mitt bildgalleri så det blev ingen fototriss för mej den här gången.

Mmmm, det är verkligen KUL med en ny kamera - massor att testa och försöka få ordentlig kläm på. Har inte fotograferat med systemkamera på bortåt 15 år, men takterna var inte alldeles försvunna. Det kändes tex jättebra direkt att använda sökare igen! :-)

Anonym sa...

Kyrkor är ofta vackra och underbara att fota! Du har verkligen lyckats att fånga det arkitektoniskt fina i dina bilder.

mvh, Anja

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>N: Det höstfina har varit långt borta idag, med regnigt och ruskigt väder. Burr...

>>Kerstin: Photoshop har oändliga möjligheter, fast det tar sin tid att lära sig... Men det är kul!

>>Annakk: Ja, jag förstår att du har en kul tid nu med att inviga nya kameran =)

>>Anja: Tack, vad roligt att du tycker att jag lyckats med det!

Anonym sa...

Det blev lite mera tryck i båda bilderna. Den första bilden tycker jag dock var snäppet bättre. Men jag hade i justeringslagret "maskat" så att filtret bara påverkade kyrkan inte himlen. Nu ser himlen lite mysko ut tycker jag.
I den andra bilden har du gasat på lite väl mycket på himlen med den varma tonen men själva kyrkans ton är kanon.

stromsjo sa...

Själv föredrar jag nog osminkat men det är läckra foton du tagit och det ser ju ut som om solen samarbetade väl också. Fotografering i och kring kyrkor kan jag förlora mig helt i. Just Bromma kyrka har jag inte varit i, åtminstone i modern tid. Bra tips!

Angel.Pearls sa...

Underbart fina bilder! Jag vet inte ännu hur man "leker" med redigering mm som du lyckas så bra med..Det verkar jätteroligt..Jag måste sätta mej in bättre i mitt fotoprogram..Hälsningar// Eva

Della sa...

Fina bilder är det från början och inte blev som sämre av lite behandlade i Photoshop. Det är kul att leka runt lite med bilderna. Mina svartvita extrabilder på den lokala kyrkan var egentligen ganska varma i färgen från början, men jag gjorde dom så strikta och kyliga jag kunde i Photoshop, bara för att.
Det är spännande att testa.

Karins fotoblogg sa...

Jag tycker också att det är kul att leka med photoshop. Tycker att bild nr två blev väldigt häftig!

Anonym sa...

Jättesnyggt! Jag gillar speciellt första bilden. Ha det fint.

Anonym sa...

Den första bilden blev fin med ett varmare filter men den andra blev inte så lyckad tycker jag, skulle dra ner på fyllnaden så att det smälter ihop bättre.. kram