18 augusti 2009

Min tama pärlemorfjäril


Låt mig presentera Silver, min tama silverstreckade pärlemorfjäril. Eller tam och tam, det kanske man inte kan säga om en fjäril, snarare var den väl lite dumdristigt orädd. Helt stilla satt den på min hand och jag fotograferade febrilt med den andra handen. Stilla är också ordet i dagens TISDAGSTEMA, så detta är mitt bidrag till det.

Hur som helst så träffade jag på den här vackra fjärilen på landet för några veckor sen och den var vänlig nog att låta mig bli riktigt närgången med kameran utan att bekymras ett dugg. Den satte ju sig till och med på mina fingrar när jag sträckre fram dem. Alla bilder är klickbara om du vill närgranska den bevingade gästen.


Jag var i ett lyckorus över att få möjlighet att plåta en fjäril som normalt är så flyktig och jag kunde till och med stryka den försiktigt över vingarna. Nästa dag kom den tillbaka igen och var lika orädd.


Ser ni fjärilens tunga (eller vad det heter) inuti den lilla blomdelen?


Canon EOS 40D/Canon EF 100 mm f/2.8 Macro

Visst är den vacker?
Jag tyckte så mycket om färgerna på undersidan av vingarna, skirt ljusgrön med silverstreck. Och naturligtvis hade jag ingen aning om vilken fjäril det var jag fotade, men lite idogt googlande lyckades jag artbestämma den och konstaterade att jag blivit vän med en silverstreckad pärlemorfjäril =)

En annan pärlemorfjäril lyckades jag också komma nära inpå i min insektstriss, här finns den.

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om , , ,

20 kommentarer:

m sa...

Vilka underbara bilder! Och vilken lycka när man blir "utvald" av en annars så skygg varelse.

Susanna sa...

Vilken lycka att få en tam fjäril för en stund - inte ofta de sitter stilla. Jättefina bilder - som vanligt :-)

Ulrica sa...

Ojojoj, så fina bilder den första är magisk. Gör en tavla av den, njut varje dag och imponera på dina besökare :)

Cecilia Artista sa...

Vilka härliga bilder du visar på pärlemorfjärilen! Och att både du och den kunde sitta så stilla att du fick det översta fantastiska fotot! Jag har också fotat en hel del bilder på den här fjärilen men förstås aldrig kommit så nära som du!

Jag bjuder på några andra fjärilar idag!

Viola sa...

Oj, så häftigt och så nära...Underbar tolkning!

magnus sa...

Enastående bilder, verkligen fina.

Ha en bra dag.

Mamma G. sa...

WOW det var häftiga bilder! Va kul att kunna ta så närgångna bilder och tänk att den var såå stilla.Coolt!

Anna tassar in.. sa...

Men så fantastiskt härligt..tänk så orädd och så nära..underbart..jag bara njuter av din tolkning av temat Stilla..mmmm det gör jag..

Majsan sa...

Vilka fantastiska bilder och vilken upplevelse!

Noras paraply sa...

Oj, så makalöst vackra bilder! Håller med, det måste vara en magiskt ögonblick när en fjäril visar en sån ynnest. Nåt att spara i hjärtat! :-)

Anonym sa...

Haha, du är nog den första jag vet som har en tamfjäril :). Men vilken tjusig fjäril sen, fin bild du fångat på honom/henne.

Tack för din kommentar hos mej.

Amanda sa...

Vilken fantastisk fjäril, som sitter still och till och med på handen. Annars är de som du skriver,jämt på väg till nästa blomma. Ett speciellt ögonblick att kunna fotografera fjärilen i en mer lugn situation. Vackra bilder. Hos mig är det bara myggen som sitter still och faktiskt också en fästing för ett par veckor sedan. /Amanda

Marie sa...

Kul att den ville stå modell så länge. Inte så lätt annars att fota dessa vackra insekter.

A home far away sa...

Helt underbara foton, tänk att den kom tillbaka dagen efter...

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Pialotta sa...

Underbara bilder du fick bara med en hand.. gillar så klart ditt fotande och motiven.. så stilla den fjärilen satt:-)) Stora bilder gör en viss skillnad oxså.

Susanne sa...

Men ojjjj, nu blir jag ju så avundsjuk på dina bilder. Och jag som springer omkring som en tok och försöker fånga en fjäril på bild..... Underbart! Mvh Susanne

Karins fotoblogg sa...

Wow! Läckra bilder! Och vad coolt att den var så "tam"! Jag förstår att du gick igång... eller ska jag säga kameran gick varm?!

Själv jagade jag fjärliar idag men lyckades inte med att fånga en, på en bild. Suck.

Kram

AKO sa...

Jag får för mig att fjärilens tunga kanske heter snabel, men säker är jag inte.

Din kompis var då minsann orädd. Jag har inte lyckats fånga en enda fjäril i sommar själv, kanske för att kameran har varit på lagning några veckor nu, men ändå. Jag blir imponerad av din serie. :)

mijou.com sa...

Jättefina bilder!

Maria sa...

Fantastiska bilder! Som vanlig är jag imponerad :o)