02 augusti 2009

Fototriss: Så här ser det ut i Sörmland idag

I Fototriss den här veckan är dags igen att visa hur det ser ut där man är just nu. Jag presenterade temat första gången i höstas och sen har det fått återkomma varje årstid. Nu är det sommaromgången och just idag är det faktiskt riktig sommar också vädermässigt. Vi har varit i stugan i Sörmland i 1,5 vecka och idag när vi tänkte åka hem kom sommarvärmen för första gången på hela tiden. Så vi stannar lite till.

Så här såg det ut när jag stod på en stege på altanen och tittade ut över trädgården genom vidvinkelobjektivet vid halv tio på morgonen.

Sen tog jag hojen och drog ner till badbryggan. Mälaren var helt stilla och jag var ensam där.

Slutligen cyklade jag vidare till båtbryggan och där fick cykeln modella framför båten. Den gamla fina hopfällbara minicykeln är en erfaren fotomodell och har varit med ett par gånger här i bloggen. Senast dagen innan min lilla dotter föddes, när det var trisstema Tidens tand.

Ja, så här såg det alltså ut där jag var idag, i mina svärföräldrars stuga utanför Strängnäs. Vill ni ta en tur landet runt och även utanför Sveriges gränser, så ska ni klicka er till Fototrissbloggen och hitta alla andra deltagare.

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om: , ,

24 kommentarer:

Anna tassar in.. sa...

Men himmel vilken underbar dag..så vackert..mmmm Sverige är fantastiskt.

Anonym sa...

Härliga bilder från ett vackert Sörmland! Sommar när den helt enkelt är bäst här i vårt land. Blå himmel, vatten, grönska och allt i vår omedelbara närhet. Kan det bli bättre :)?

Ha en fin kväll/E-L

lilalili sa...

Så vackert i Sörmland idag! Din andra bild blir min favorit! Ha en skön vecka!

Amanda sa...

Vilket härligt väder vi har. Dina foton är sommar på varje bild. Regnvädret har varit så lokalt och där jag bor har det inte kommit så mycket. Så enkelt det är när det är varmt, inte en massa kläder. En fin triss har du satt ihop. /Amanda

Majsan sa...

Tar en titt på hur det ser ut där Du är idag.. WOW! Härliga bilder. Mittenbilden blir min favorit.

hundenstina sa...

Den andra bilden är ljuvlig ...

Veronica sa...

Ser ut att vara en vacker dag hos dig! Jag blir kär i mittenbilden! Jättefin!!!
=)

Jah Hollis sa...

Ja, den här sommaren har man verkligen fått ta vara på de få riktigt somriga dagarna. Det ser fint ut på dina bilder och visst känner jag igen den ihopfällbara. :-)

Rajson sa...

Vilken tur att ni inte gav upp för tidigt.Gäller fånga de fina dagarna!
Eftersom jag är väldigt svag för vatten faller jag för andra fotot!
HA det gott!

Jenny sa...

Ser skönt ut där vid ditt sommarställe. Mälaren är alltid vacker förstås... ;)

Ninni sa...

Härligt svenska sommarbilder! Skönt att kunna stanna kvar några dagar extra och utnyttja det fina vädret. Eftersom jag ständigt saknar vatten här i inlandet så är min favorit bild nummer två. Jag skulle gärna ta mig ett dopp där...
Kram Ninni

Olga T sa...

Mittbilden!! Ååå! Jag som badat alldeles för lite i sommar. Det ser så inbjudande ut, och så att du var alldeles själv dessutom!

Anonym sa...

Jag blir riktigt badsugen av mittenbilden!

Charlotta sa...

En sån fin dag, och inga som badar. :o Antar att det är kallt i vattnet.

Unknown sa...

Morrn

Härliga fina sommarbilder.

Med en massa djup.

Ha de bra
Hasse A

Pialotta sa...

Så vackert dina svärföräldrar bor. Gillar det jag ser.. så somrigt och en cykeltur är aldrig fel:-) Trean sticker ut lite så där och den gillar jag skarpt, den gamla cyklen på bryggan..

Monkan sa...

Ja jag förstår att ni gärna vistas där i en så härlig idyll. Min favorit i din triss är den första bilden, skön morronstämning, men alla tre bilderna är jättefina.

Hopfällbar minicykel, vilken klassiker :-)

Susanne sa...

Min favorit blir den sista bilden. Gillar vidvinkelbilder när de är tagna så här, ur låg och vid vinkel.

Jag minns så väl när minicyklarna kom. Det var på en sådan jag lärde mig cykla.

Monkan sa...

Hej igen :-)

Jo jag glömde en sak, statistiken. Stockholm är ju lite klurigt när det gäller landskap... så det är inte säkert att alla Stockholmsbloggare prickar in rätt landskap. T.ex Södermalm: Södermanland, Kungsholmen: Uppland, tror jag :-) Har för mig att jag sett nån bild med gräns dragen genom Västerbron, men jag tror t.om att det är så att t.ex Nacka hör till två olika landskap!

P.S. Vad söt andfamiljen var :-)

Cecilia Artista sa...

Du verkar ha haft en riktigt härlig Sörmlandsdag - precis som jag! Din bild där du är ensam på bryggan - vilken känsla på morgonen och i solen - härligt!

Caroline sa...

Vilken underbar sommardag hos dig, underbara bilder!

/Caroline

Susanne sa...

Det här var en härlig bildtriss av svensk sommar. Fick mig genast att tänka på mina somrar i tonåren när jag var hos min kusin vid hennes stuga.... Härligt! Mvh Susanne

Anonym sa...

Härligt med sommarbilder, vad fint där är.

Jo sa...

Härliga bilder från en härlig sommardag! Ni ser ut att kunna ha det riktigt gott på det sommarstället!