11 december 2010

God avslutning på dagen

DAG 4. Kväll.
Vilken dag det här blev! Första halvan gick stadigt utför med en fortsatt matvägrande liten dotter och jag började misströsta och fundera på vad vi egentligen skulle hinna se av Madeira egentligen. Men så på eftermiddagen tog vi oss till slut iväg och resten av dagen blev riktigt bra! Botaniska trädgården i Funchal, linbaneturer högt ovan jord och så en riktigt god middag som avslutning blev pricken över i.

Men det bästa av allt - Ellie började äta igen ikväll! För första gången sen i tisdags kväll åt hon mat och både jag och Mattias vågade knappt andas när jag satt och matade henne och hon till och med gapade stort när skeden kom. Sen har hon varit en annan liten tjej, med en helt annan glädje och energi och jag hoppas så att hon fortsätter likadant i morgon! Det tar på krafterna att gå och oroa sig för en sjuk liten älskling och se hur hon till och med vägrar äta välling, som annars alltid går ner.

Den goda middagen jag pratade om åt vi på en av de fyra restaurangerna som finns här på hotellet, á la carte-restaurangen Med, och det var riktigt bra och smakrik mat! Jag åt en läcker havsaborre med gnocchi, Mattias njöt av en fantastisk oxfilé och miljön var mysig!

Häromkvällen åt vi middag i bufférestaurangen Atlantida som finns här och maten där gick verkligen inte att jämföra med kvällens goda middag. Jag är väl ingen fan av buffémiddagar och tyvärr blev det ingen positiv överraskning den kvällen heller. Ganska trist och charmlöst. Den får max en tvåa i betyg, medan kvällens Med får en stark fyra!

Frukost har vi ätit på båda restaurangerna som serverar frukost, Alfama och Atlantida, och ska man äta på Atlantida ska man välja frukosten för den buffén är bra! Alfamas var ok den med, men det finns mycket mer att välja på på Atlantida.

Och ska jag fortsätta prata mat då, så kan jag säga att den mat vi beställt via room service får väldigt bra betyg! Fräscht och vällagat med mycket smak och till helt humana priser - så är det ju rätt bekvämt att få maten serverad på rummet också :)

Till sist bjussar jag på det närmsta familjebild vi lyckades komma ikväll... Jag skulle använda självutlösaren på kameran och ställde upp den och tryckte av, men problemet var att det var bara två sekunders fördröjning så jag hann inte riktigt springa ända fram och ställa upp mig innan fotot togs. Och jag kan väl inte tycka att min käre sambo riktigt var med i matchen heller vad gäller poseringen, men det blev en rätt rolig bild i alla fall =)

(Jag tog för övrigt massor av bilder under dagen idag, men det här blev ett matinlägg och nu måste jag krypa till kojs så, jag får strössla med de bilderna i ett senare inlägg)

Follow Bildbloggerian

1 kommentar:

Livet på Citronodlingen sa...

Ellie håller i alla fall stilen på familjebilden, alltid något ;o)
Skönt att hon är piggare igen!