25 december 2010

God fortsättning på julen!

IMG_7813_1
Det är juldagseftermiddag, brasan sprakar i kaminen här på landet och det är alldeles tyst och stilla i stugan - sambo, dotter och katt sover middag. Endast Helena är vaken... och äter ostkrokar och bloggar.

IMG_7818_1
Vi har det så skönt i vår stuga, vintervattnet funkar som det ska, braskaminen värmer upp hela stugan och igår på julaftons kvällen kunde vi till och med premiärsitta på vår nybyggda inglasade veranda. Trots kylan utanför glasdörrarna. Min käre sambo var mäkta nöjd!

IMG_7844_1
Det har varit riktigt julvackert utanför fönstren, med gnistrande snö på trädens grenar. Kanske aningens för kallt när vi kom hit, -27 grader... men idag var det 20 grader varmare ute.

Vinterbilderna här ovanför tog jag dagen innan julafton, när eftermiddagssolen stod lågt och sken vackert på snön.


Julafton firade vi i vårt lilla hus, med Mattias föräldrar och syster med familj. Och Ellie stiftade bekantskap med jultomten för första gången! (Förra året var hon för liten för att förstå det här med tomte och julklappar.) Hon var väldigt förväntansfull och sov inte en blund på hela dagen igår, utan höll sig vaken ända till sen kväll - på ett glittrande humör hela tiden.

Och tomten var inte läskig alls, efter den första avvaktande minuten. Hon hjälpte mer än gärna tomten med att dela ut alla julklappar och deklarerade högljutt "Mer Ellie!", när det hade gått för lång tid mellan hennes paket.

Ha en god fortsättning på julen alla! Det ska vi göra vårt bästa för att ha.

Follow Bildbloggerian

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra vinterbilder! Och vilken söt "tomtehjälpreda"! Hoppas hon blev glad för sina paket! :)

Livet på Citronodlingen sa...

Jättefina bilder, men du... det heter ostBÅGAR! ;o)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Ljungwall: Tack! Och den lilla tomtenissan var mycket nöjd med innehållet i sina paket :)

>>Helena: Nä, men den här diskussionen har vi ju haft förut. OstKROKAR heter det :)

Mamma G sa...

God fortsättning på er också. Så mysigt det ser ut och tänk att tomten hittade igen er därborta på Morrarö! Hon är allt bra söt lilla tomtefröken där hon sitter på stora paketet.
Vi ses om några dagar! Kram på er! Hälsa alla!

Anonym sa...

Vilka härliga bilder..ha ostkrokar, vilken julgrej ;)
Ha en mysig fortsättning.
KRAM
/Helena

Unknown sa...

Ljuvliga bilder!