20 januari 2008

EFIT 19 jan 2008

Igår var det dags igen för EFIT - Ett Foto I Timmen. Det hade jag i vanlig ordning glömt bort, tills mamma påminde mig mitt på dagen och jag plockade fram kameran. Jag försökte ta ett foto i timmen och när jag sen tittade igenom bilderna insåg jag att det ser ut som jag ägnade dagen åt att äta, äta, äta. Vilket jag vid närmare eftertanke kanske gjorde också, fast med lite annat däremellan som dock inte framgår av bilderna :)


Kl 13 nånting - c-vitaminer behövs för att klara av den väldigt grå och mörka dagen.


Kl 15 nånting - För att försöka få en känsla av sommar och förtränga regnslasket åker vi till Fjärilshuset i Hagaparken. Där var det tropisk värme och fukt, vilket gjorde att kameran immade igen och det blev en soft och dimmig bild. Värmen där inne var skön, men annars var det för många skrikiga ungar och för få fjärilar där för att jag skulle tycka att det var nån större upplevelse att åka dit.


Kl 15 nånting igen - för att det inte bara ska bli matbilder bjuder jag på ett par bilder till från Fjärilshuset. En blomma och en skalbagge (som dock äter på ett äpple och därför bidrar till mattemat ändå...)


Kl 16 nånting - Fjärilarna är avklarade och det är fikadags: Semla med hetvägg- mums!
Kl 17 nånting - Hemkommen från ICA och vi har laddat för en helkväll med goda saker.


Kl 18 nånting - Förbereder kvällens varmrätt: lasagne. Kl 19 nånting - Lasagnen står i ugnen och under tiden äter vi räkor.


Kl 20 nånting - Dags för varmrätten och den krämiga lasagnen sköljs ned av ett gott vin.
Kl 21 nånting - Inspirerad av fredagskvällens goda besök på Wijnjas Ost- och vinkällare, avslutas lördagens ätande med ost, kex och fikonmarmelad. Efter det frossandet är jag inte i stånd att ta några fler foton och dagens mat-EFIT är slut!

Nästa EFIT-dag är den 1 februari och då är jag på Mauritius och njuter av semester, så förhoppningsvis kan det bli ett inlägg från den dagen när jag kommer hem igen i mitten av februari. Fram till dess kan ni hitta andra deltagares EFIT-bilder från den 19 jan om ni klickar här.

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej, fina foton du tagit tycker jag. kul att se att det finns fler som glömmer. ha det gott/leila

Anonym sa...

oj då, blev nåt knas, jag finns här :)/leila

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Leila: Tack, vad roligt att du tycker det! :)

Anonym sa...

*ler* Du och jag kanske skulle byta namn på EFIT till EMIT (En Matbit I Timmen).

Fina bilder i en fin blogg! Hit kommer jag komma flera gånger!

Trevlig vecka!

Della sa...

Ja, det blev en del mat. Och god sådan ser det ut som. Fina bilder. Jag hoppas att du kommer att lägga ut bilder från Mauritius sedan.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Annelie: EMIT var ju ett alldeles utmärkt namn på våra respektive dagar! :)
Roligt att du tyckte om min blogg - välkommen tillbaka!

>>Della: Du behöver inte oroa dig - jag kommer förmodligen att bombardera bloggen med bilder från Mauritius när jag kommit hem! :D