08 februari 2008

Nä, nu får det vara nog med regn!

Lyckan över en dag utan regn blev kort, för både igår och idag har det varit mulet och en hel del regn. Det har inte varit mycket tid på stranden tyvärr. Men idag hyrde vi en båt som tog oss ut på havet och ditresan var fin med en del sol, men efter vi hade snorklat kom ett riktigt regnoväder över oss och det hällregnade verkligen! Det var lite otrevligt stormigt på havet på väg tillbaka, och vi blev helt dyngsura och för första gången sen vi kom hit har vi varit genomfrusna.

Vi har nog haft en väldig otur med vädret här på Mauritius, för först var det den första cyklonen som medförde väldigt ostadigt väder hela den första veckan och så nu har en ny cyklon härjat en bit bort och dragit hit mer dåligt väder. Prognosen för de sista dagarna här ser inte särskilt lovande ut. Mest moln och en del regn. Hmm... men vi får väl hålla tummarna för att molnen blåser bort och att solen tittar fram bakom molnen. Och även om man blir lite less på vädret emellanåt, så är jag ju tusen gånger hellre här på det vackra Mauritius i tropisk värme, än hemma i det grå vintertrista Sverige!

2 kommentarer:

Della sa...

Jag skulle också tusen gånger hellre var där. Men jag är här i Sverige.
Oj, där tittade solen fram. Och oj, där försvann den igen.;) Det känns som om det har varit grått i evigheter nu.

Anonym sa...

Det är väl cyklonsäsong just nu då! Men som sagt det är ändå så mycket skönare där än här i denna konstiga vinter med ett hattande mellan plus o minus!