10 juni 2008

Så många bilder att välja bland...


Första dagen låg molnen väldigt långt ner över bergen och man kan bara ana hur höga bergen är där bakom molnen.

Jag har suttit och tittat igenom alla bilder från helgens Italienresa, och det är många... Det är svårt att välja ut vilka bilder som jag ska visa här, för själv tycker jag ju om de flesta eftersom de är minnen från en otroligt härlig resa! Jag tog Varenna till mitt hjärta från första stund och jag skulle mycket väl kunna åka tillbaka och bo på vårt underbara lilla hotell igen!

Här kommer några av bilderna och det lär nog dyka upp fler bilder en tid framöver här, för jag måste ju dela med mig av mina minnen :)


Varenna, nere i den lilla hamnen eller vad man ska kalla det. Det var fler änder än båtar som låg där :)


Härifrån gick färjorna till andra sidan sjön. Båtarna gick rätt tätt - både bilfärja och för vanlig persontrafik. Det var jättesmidigt att ta bilfärjan över vattnet, så slapp man köra runt sjön.


Det gick en huvudgata för biltrafik genom Varenna, sen var det bara att promenera runt. Med andra ord fanns det inte särskilt många p-platser... Och överallt var det dessa smala branta trappor som ledde neråt i flera etage mot sjön. Det var väldigt charmigt!


Det här var det sista vi såg av vackra Varenna när vi åkte iväg med bilfärjan över Comosjön, för att sen köra till flygplatsen i Milano. Jag tycker det ser ut som en liten leksaksstad med alla färglada hus, som ser ut som lilleputthus med de stora bergen bakom.


Färjan gick till Menaggio tvärsöver sjön och därifrån körde vi vidare till flyget. Och nu när resan nästan var över kom minsann den blå himlen fram också, som visat sig väldigt sparsamt tidigare!

(Andra bloggar om: , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser så mysigt ut på bilderna! Trots vädret..

Ninni sa...

Varenna ser ut att vara en jättemysig stad! verkligen fina bilder, speciellt gillar jag den med "leksaksstaden".
Hur ska man hinna med alla ställen man vill åka till? Och ha råd...
Kram Ninni

Anonym sa...

Underbara bilder! Det ser verkligen mysigt ut med bergen som bakgrund! Vackert!Vi åker till stugan en sväng! Kommer hem fredag!

-Anne- sa...

Det där ser verkligen ut som ett ställe som jag skulle kunna tänka mig att åka till.

Anonym sa...

Åh vilka vackra bilder du har tagit från Italien! jag har varit här inne några gånger utan att ge mig till känna *skäms på mig* Din blogg ligger numera bland mina favoriter och dina vackra foton inspirerar mig!

Ha en bra kväll!
/Malena som finns på
http://bredablick.wordpress.com

Anonym sa...

Oj, förlåt. Även om jag gillar din blogg skarpt så var det inte meningen att posta så många inlägg förstås...

/Malena

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Haydee: Det var hur mysigt som helst! Och vädret var helt ok ändå, det kom bara någon skur emellanåt.

>>Ninni: Ja, visst är den söt den lilla leksaksstaden :) Jag funderar också över hur jag ska ha tid (och råd) att åka till alla underbara ställen jag vill besöka. Och så hittar man såna här pärlor som man dessutom vill återvända till också... Ge mig mer betald semester, tack! =)

>>Mamma: Berg och vatten är en oslagbar kombination! Hoppas ni får det mysigt i stugan.

>>Anne: Jag kan verkligen rekommendera Comosjön! Vackra små städer, vackra omgivningar och god mat!

>>Malena: Välkommen - vad roligt att du hittat hit! Och kul att du lämnar en kommentar också (med så snälla ord) så att jag kan hitta till dig :)
Jag plockar bort dubletterna av din kommentar, ibland blir det tokigt när man ska skicka kommentaren =)

Sara sa...

Dina foton gör mig ressjuk - mmm är man ressugen utan någon resa inplanerad måste det ju leda till någon typ av sjukdom ;-)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sara: Du får försöka råda bot på din ressjuka och hitta ett lämpligt resmål där din sjuka kan bli botad :)

Anonym sa...

Åh, vilka fina foton... undrar jag om jag skrev i förra inlägget att du borda sälja dina bilder till lämplig resebyrå? :) Om inte så säger jag det nu istället...

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sinkadus: Tack, vad glad jag blir för dina snälla ord! Ja, det vore ju inte så dumt om jag kunde lyckas sälja några bilder så att jag kan köpa nya roliga kameragrejer! =) Det gäller bara att hitta en intresserad köpare...