22 juni 2008

Tre nyanser av rosaJag har frossat i att fotografera blommor i midsommarhelgen när jag varit hos svärföräldrarna på landet och haft en hel trädgård att hitta fotoobjekt i. Och namnen har jag fått hjälp med också - bra för en som älskar att fota blommor, men sällan har en aning om vad blommorna heter... =)

Den här rosa trissen består av en skir stjärnflocka som blev min favorit, en ros (som säkert har något särskilt namn, men som jag glömde fråga om...) och så en rosenskära.

Vilken gillar du bäst?

Andra som bloggat om: , ,

13 kommentarer:

stromsjo sa...

Har heller ingen aning om namn och naturen är skandalöst dåligt skyltad för det mesta, eller hur? ;)

Den första, förresten.

Välkommen hem från landet då. Själv var jag också ute en sväng och umgicks lite med familjen Igelkotte... :)

Susanne sa...

Den första bilden är också min favorit! Renast foto!

Gillar förresten det här med fototrissar. Kan vi inte göra det som ett tema? Dvs. fotobloggare väljer ett trisstema (som i ditt fall nu är rosa) och så får övriga motivera varför de tycker en av bilderna är bäst. Låt det gå runt lite så att alla får bestämma tema. Blir lite mer utvecklande för en själv att få en sådan bedömning, eller vad tycker du?

Fast just nu har jag svårt att ge kommentarer överallt. Uppkopplingen här i Italien är helt enkelt urusel. :-(

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Per: Vi okunniga får kanske hålla oss till botaniska trädgårdar, där det oftast är lite bättre skyltat än ute i naturen... =)
Familjen Igelkotte låter sött, hoppas du förevigade mötet!

>>Susanne: Ja, men det låter ju alldeles utmärkt med ett Trisstema! Jag får ta och tänka lite på hur man kan lägga upp det och så får jag skicka första pinnen till dig när du är hemma igen från Italien =)

Nässelblom och choklad sa...

Alla är vackra, men stjärnflockan är även min favoritfavorit! Har varit i Hälsingland och inte hunnit titta in på ett tag (lämnade en kommentar under dina hälsingebilder). Gillade förstås också väldigt mycket att titta på dina bilder från Italien, tänk att du träffade "la famiglia" där! Vilka söta ungar...Låter som om ni hade en väldigt lyckad resa.

Della sa...

Jag är oorginell och säger också att jag gillar ettan bäst. Stjärnflocka... visste jag inte, men jag vet verkligen inte mycket om vad olika växter heter. Det där med skyltning skulle ju underlätta.
Kul idé det där mer triss.

Sarah sa...

Hej Helena! Hoppas du haft en skön Midsommar! Jag gillar alla tre men tycker den sista har så fin färg av rosa. Är såklart med i trisstemat ;O)

Anonym sa...

Ljuvliga rosa toner! Gillar dem allihopa!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! Hoppas att du haft en skön och underbar midsommar.

Vackra blommor har du med dig också! Jag fastnade för den översta, troligt för att jag gillar ljuset i den. Men den understa, rosenskäran är ljuvligt vacker också, soft och spröd.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Nässelblom: Vad roligt att du tyckte om mina Italien- och Hälsingebilder! Vi hade verkligen en superhärlig weekend runt Comosjön!

>>Della: Det verkar som stjärnflockan är allas favorit och den är ju väldigt söt också :)
Trissidén får nog ta och realiseras, jag ska fixa till nåt!

>>Sarah: Vad bra, då är vi snart ett helt gäng som ska börja trissa =)

>>Zoey: Tack, vad kul att du gillar dem alla! =)

>>Akson: Tack! Jag har haft en jätteskön midsommarhelg! Och många blommor blev det, det kommer säkert fler bilder från helgen senare =)

Anonym sa...

Jag håller på den första bilden!
Otroligt vacker sida, glad jag hittade den just idag när regnet öser ner utanför,den har verkligen lyst upp min dag! ha det bra

Anonym sa...

Jag gillar också alla tre, men den lilla enkla söta rosen i mitten blev min favorit idag. Fast jag är väldigt förtjust i stjärnflockan! Jag vill också trissa!

Anonym sa...

Gillar dina bilder! Med lite bättre skärpa på den sista hade den varit en klar favorit.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Emelie: Åh vad glad jag blir när jag läser din kommentar! Nu har du lyst upp min dag :)

>>Mamma: Jag gillar rosen mer och mer faktiskt, den är så söt.
Och du är så välkommen att delta i Fototriss om jag drar igång det!

>>Daniel: Tack, vad roligt att du gillar bilderna! Jag håller med om skärpan, den är inte riktigt så vass som den borde...