16 februari 2009

Fototriss: Triss

Det var på håret att jag lyckades lägga upp ett nytt tema i Fototriss den här veckan, eftersom jag endera blev matförgiftad eller fick magsjuka i lördags kväll. Men eftersom jag hade förberett och schemalagt en automatisk publicering strax efter tolvslaget natten till söndag, så dök veckans uppdrag upp som det skulle i Fototrissbloggen och alla deltagare kunde börja lägga upp sina bidrag i godan ro, medan jag mådde som allra sämst... Lite mer tyck-synd-om-mig-gnäll finns i min bilddagbok =).

Jag är fortfarande rätt darrig och svag i kroppen, men bebben i magen sparkar och lever om, så även om jag knappt fått någon näring i kroppen på 1,5 dygn så har nog den tagit det den behöver. Och idag har jag lyckats äta rostat bröd och blåbärssoppa som stannat kvar i kroppen - yippii!


Så från sjuksängen kommer här mitt bidrag till veckans Fototriss och temat är en TRISS i varje bild. Mina tre bilder är alla tagna på Teneriffa i januari, det är inte riktigt läge att ta nya bilder i mitt nuvarande tillstånd. Första bilden är en kaktustriss, vet inte om de tre vackra röda utväxterna är blommor eller om det kallas för något annat?


På nästa bild syns en vågsurfartriss och i varje fall en av dem har lyckats fånga vågen.


Och den tredje bilden visar också en surfartriss, men den här gången är det vindsurfare det handlar om. Vi bodde ju vid El Médano och det är ett vindsurfarmecka och det märktes, för där var det nästan alltid full fart på vindarna, även om det var kavlugnt längre bort utefter kusten.

Andra deltagares trissbilder hittar ni till här.

Follow Bildbloggerian Andra bloggar om: , , ,

20 kommentarer:

whatthefuckdotcom sa...

Å så härliga sommar bilder, men lite skrämmande... lite spindelnät på den första och dom två andra får mig att tänka på hajar... Jag är en liten räddhare ;)

whatthefuckdotcom sa...

Tack så mycket :) Jag hoppas jag inte lovade förmycket nu, hahahha. (Dom är riktiga)

Susanne Lindén sa...

Jättefina bilder alla tre! Tredje bilden på vindsurfarna får min röst.
Skönt att du är på bättringsväg!
Ha det gott.

Anonym sa...

Snygga foton. Här verkar det gälla att kunna hålla balansen (även första fotot, inte skoj vingla in i en kaktus, det har jag gjort på en gårdsfest..).
Vågsurfarfotot är välkomponerat, snyggt att surfarens framfart syns och att de två "inaktiva" tränger ihop sig till höger. Snyggt djup, med strandsvall och havet utanför. En liten fråga bara, vad är det för gigantiska gula badbollar i fjärran? Vågsurfarbilden väljer jag i din triss.

Anonym sa...

Vackra bilder. Nummer tre, vindsurfarna blev lite en favorit hos mig :o)

Veronica sa...

Hej Helena!
Hoppas att du mår prima idag då!
Gillar dina bilder. Första bilden är en härlig macro, gillar den skarpt. Tycker dock att det såg riktigt kul ut med vindsurfingen, fart och fläkt. Och härliga färger. Skulle nog inte ställa mig själv på en bräda men kul att se är det.
Gillade verkligen ditt tema i veckan!!
Har ett förslag som bara så där flög genom huvudet.
Kan personligt vara något??
Tänkte bara bidra med något förslag =)

Ninni sa...

Din stackare...hoppas det är bättre vid det här laget. Härliga bilder från havet. Den sista är ju en riktig höjdare kompositionsmässigt. Men min favorit är ändå kaktusen...fina färger och en enorm skärpa. Tror du inte att det är frukter, det där ser ju nästan ut som såna man kan äta. Kanske någon annan vet??
Krya på dig!
Kramar!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>WTFDC: Inte var det meningen att bilderna skulle vara skrämmande =). Jag ser fram emot dina kommande bilder i Fototriss!

>>Susanne: Tack! Ja, det är en enorm lättnad att känna krafterna komma tillbaka.

>>Erik: Angående vågsurfarbilden så har jag har beskurit ner den så det är kul att du gillar kompositionen!
Jag vet faktiskt inte vad de gula bollarna i bakgrunden är, det låg något där ute som jag aldrig tänkte på vad det var. Kanske en fiskodling eller nåt?

>>Eva-Lena: Tack, jag gillar också den bilden!

>>Veronica: Prima är kanske inte ordet idag, men definitivt på bättringsvägen :) Tack för tematipset! Jag tar gärna emot förslag på fototrissteman och skriver upp alla i min lista, som jag kikar igenom lite då och då för att få inspiration.

>>Ninni: Tack för fina ord om bilderna! Ja tänk, det kanske var ätbara de där röda sakerna. Det vore kul om nån vet svaret.

Synnøve. sa...

Hej på dig.
Hoppas du är något bättre ialla fall. Magsjuka är inte alls så skoj.
Här är influensan på gång.

Dina trissbilder är så vackra.
Den första på kaktusen är enormt fin. Det är frukt på toppen. Vet inte om den är ätbar.
Men jag gillar den bäst ialla fall.
Ha nu en fin måndagskväll.
Kram Synne.

whatthefuckdotcom sa...

Hej igen :) Jag undrar lite över reglerna på fototriss... Får kortet vara manipulerat, jag menar REJÄLT photoshapat som tex; http://wtfdcom.blogspot.com/2009/02/freakyfridayfoto-skrockfull.html eller är det enklare redigeringar som gäller?

Ha en fin tisdag :)

whatthefuckdotcom sa...

Tack tack, då vet jag :)... Det är så olika på alla fotoutmaningar så jag var tvungen att fråga :)

Anonym sa...

Hej! jättekul med fototriss och den här veckans tema var roligt. dina bilder är väldigt fina. Min favorit blir mittenbilden. Så härligt med vågor.
Hoppas du är frisk nu

Anonym sa...

Skönt med lite sommar! Mittenbilden är min favorit, härligt med vågen...

Jah Hollis sa...

Du föregår som vanligt med gott exempel när det gäller Fototrissen. Jag gillar symmetrin i bilden med de tre vindsurfarna och känslan av fart i den.

ssssssssss sa...

Det heter kaktusfrukt och är typ det godaste som finns. Vi brukar köpa stora hinkar med sånna på semestern! Det sticks som faan när man ska skala dom bara...

Anonym sa...

Gu va härlig triss!
ha det fint!
kram

Anonym sa...

Hej och hoppas du är på benen nu igen med full energi. Jag fastnar för alla nyanserna i rött på kaktusen.
Sedan tycker jag du fångat balansen hos surfaren på andra bilden nästan så man ramlar för man vill hjälpa honom.
Må så gott!
Ps funderar på att byta namn på min blog - har du ngt tips?

Anonym sa...

Vilka fina bilder! Och ett fantastiskt bra tema :)
Hoppas du är frisk nu!

Unknown sa...

Vilka vackra bilder. Den första är ju urhäftig, som något hämtat från dinosauriernas tid, men jag gissar att det är en kaktusfrukt av nåt slag. Tvåan är ju fotografiskt sett en urfin bild med tre snygga grabbar bland vackra vågor. Min favorit. Den tredje är snygg när alla seglen är parallella.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Tack för alla era kommentarer och kul att ni gillat veckans tema i Fototriss! Och tack för tilfriskningsönskningarna också - jag är pigg igen nu sen några dagar, tack och lov :)