19 februari 2009

Frostglitter

Känslan av gnistrande, krispig vinter är låångt borta här i Stockholm. Men när jag bläddrade bakåt i arkivet hittade jag mappen med alla bilder jag tog i början av månaden i Hälsingland, då det var en RIKTIG vinterdag. Med snö, sol och frostglitter!


Samma motiv, men olika placering av skärpan.


Kombinationen sol, frost och blå himmel kan skapa små konstverk i naturen.

Bilderna tagna med makrot Canon EF 100 mm f/2.8 Macro.


Follow Bildbloggerian

7 kommentarer:

Ninni sa...

Konstverk eller smycken, visst är det vackert! Men det gäller att se dem också...det gör du!
Angående favoritbilden...jag har inte lagt på någon sepia utan i stället dragit ner på färgmättnaden lite. Jag ville ha den lite mildare i nyansen. Men jag kan hålla med det är en lite gulbrun ton i den.
Må så gott!

Lena sa...

Härliga frostbilder! Vi har fortfarande snö här nere, men nu vill vi bli av med den. Sportlovet är så gott som över, så...
KRAMEN!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Tack Ninni och Mors deka för era kommentarer! Ha det så gott båda två!

Anonym sa...

Vackra bilder allihopa!Härligt med frost.Här är som du vet en riktig vinter fortfarande. Över 20 grader varje natt.Det ser ut att bli sol även denna dag, som började med lite snöfall.Ha det bra!

Anonym sa...

Underbart fina bilder! sjukt snyggt.

Karins fotoblogg sa...

Visst är det läckert när man hittar naturens egna konstverk. Frost är ju så vackert! Fint fångat. Roligt att du visar samma bild men med olika skärpa.

Ang mina hörn.... Jag har använt verktyget.... äh, vad sjutton heter det? Kortkommandot är u i alla fall. Inställt på 200 px om jag inte minns fel. Lekte även med fotofilter där jag valde gult och lite cyan för att få den rätta retrokänslan. Kul att det gick fram :)
Ha det gott

Anonym sa...

Härliga frostbilder. Det finns så mycket att fotografera nu all is, frost och snö bildar så mycket olika mönster.