28 december 2008

En trio vinterbilder


En ensam liten julgran nere vid ån.

Idag är det den 28 december och de två föregående åren har jag just denna dag av en slump råkat blogga bilder tagna vid samma ställe här hemma i Hälsingland. Så för att göra det till en tradition gör jag det igen även i år =). Bilderna tog jag dagen innan julafton när mamma och jag var ut på en fototur.För två år sen var det ingen snö alls här vid jul, för ett år sen var det lite snö på marken. Och i år är det ännu mer vitt. Ska bli spännande att se hur det ser ut nästa år. Massor av snö, eller ingen alls? Klicka på länkarna i texten för att se bilderna och jämföra från de två tidigare åren.Och liksom ifjol är det denna dag dags att åka tillbaka till Stockholm igen. Bort från julig snö, hem till gråtrist kladd. Men om två dagar sitter jag på planet mot Kanarieholmarna och hoppas få njuta av lite värme i en vecka.

Andra bloggar om: , , ,

11 kommentarer:

Lena sa...

Jag tycker det är en mysig tradition du skapat... om än av en slump. Du tar så vackra bilder att man nästan svimmar. Här nere är det bara grått, blött och trist. Huvudet värker i takt med plusgraderna. KRAMEN!

Susanne sa...

Oj, så vackert!!!
Jag har njutit av gnistrande grässtrån och trädgrenar nu i några dagar när vintern har visat sin absolut vackraste sida. Mvh Susanne

Della sa...

Härligt ställe! Kul tradition det här med fotograferingen.
Ha en bra resa!

Anonym sa...

Så vackert!
Ha ett gott slut på 2008!

Anonym sa...

åh, det lät som en kul grej att fota samma miljö/tema samma dag år från år :)

Veronica sa...

Vilka vackra vinterbilder!!
Ha nu suuuper duuper skönt på din resa!
=)

Anonym sa...

Vackra och stämningsfulla bilder.

mvh, Anja

Anonym sa...

Vilket härligt vinterlandskap! :-)

Ja, det där med att fotografera samma plats vid samma tid år från år (eller samma plats vid olika tider på året) vore absolut intressant.

Ha det fint! :-)

Anonym sa...

Åhh så fint! Det blir verkligen spännande att se nästa år. Men nu har du ju en härlig resa att se fram emot. Hoppas hoppas ni får en härlig vecka!Kram till er båda!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Tack ska ni ha för era kommentarer! Det är ju lite kul att kunna jämföra hur det sett ut från år till år runt jul, så jag ska försöka komma ihåg att fotografera på samma ställe även kommande år när jag är hemma i Hälsingland.

Anonym sa...

Kul grej det där med att fota samma plats vart år. Så underbart landskap din mamma bor i och du visar verkligen bra bevis på din fotokonst. ha det riktigt skönt nu på Kanarieholmarna.. där skulle man visst velat vara just nu.
Kram o ett riktigt Gott Nytt År