14 december 2008

Fototriss: Naturligt runda former

Sent igår kväll satt jag och skulle lägga upp det nya temat i Fototriss. Hade ett tema klart, men sen kändes det helt fel och jag var tvungen att komma på något nytt. Jag gick runt här hemma och letade efter inspiration och så stod jag och tittade på snäckskal i en skål. Hittade ett runt och fint. Så, där var temat klart! Rund.

Men jag ville att det skulle vara naturligt runda motiv precis som snäckskalet, och inte något som fått en skapad rund form av människa eller maskin. Så temat jag gav Fototrissarna var Naturligt runda former. Jag hade då ingen tanke på min egen växande runda form och att den faktiskt skulle passa alldeles utmärkt in på temat. Men det tänkte Margareta på när hon gjorde i ordning sin triss idag =) Och då får jag väl ta och bidra med en bild på min i högsta grad naturliga rundning om magen i min triss...


Jag har inte haft ork att ta nya bilder idag och de första runda formerna återfinns på goda lökar, körsbärstomater och champinjoner redo för en sommargrillning.


Taggigt vid första anblicken, men som ändå ger en vacker rundning.


Och till sist då en dagsfärsk bild på mig själv och min runda mage som M fick ta på mig. En snarlik bild visade jag upp för precis en månad sen och nog har rundningen blivit större sen dess? Här finns den bilden.

Andra bloggar om: , , , ,

26 kommentarer:

Anonym sa...

Tre fina bilder! Gravidmagar är så mysiga tycker jag! Min favorit blir dock din vackra blomma på andra bilden!
Min triss blev inte riktigt vad du tänkt, var på jobbet och med hjärnsläpp blev det "bara" två naturliga bilder och en männsikotillverkad... Förlåt! =) /maria_6909

Anonym sa...

Så fina bilder allihopa, men gravidmagen blir min absoluta favoritbild hos dig! Ha det gott/Milla

Susanne sa...

Visst har din mage blivit rundare på den senaste månaden - det är väl ganska naturligt när det är något som växer i den. :)

Favoritbild blir ändå det första fotot. Gillar den låga bildvinkeln, färgerna och det korta skärpedjupet.

Anonym sa...

Vilken otroligt läcker bild på dig! Såg ju din förra sådan bild & det har verkligen hänt saker med din mage! :-) Riktigt läckert att göra fotot i rött & svart! Dn varianten ha jag faktiskt aldrig sett innan! Photoshop??? Är det svårt att fixa till? Hoppas att du får en bra vecka! KRAM!

kyrksyster sa...

Bilden i siluett... fantastisk!

Della sa...

Fantastiskt bra bilder alla tre. Det är väldigt effektfullt med magbilden i svart och rött. Snyggt!

Anonym sa...

den sista bilden på din mage är absolut helt magisk.

aw sa...

Alla bilderna var jättefina men jag väljer magen. Tänk vilken liten knott som ligger däri, helt omedveten av att redan vara kändis *hihi*.
/aw :)

Anonym sa...

den naturligaste runda formen av dem alla på tredje bilden! :)

Anonym sa...

Åhhh va fin den är! Den naturligt runda magen. Den har växt på sig sen sist jag såg den. Kul att få se den live i jul.Den blir favoriten, men lökarna o tomaterna var också görfina.Klappa lillan från mormor.

Anonym sa...

Gillade alla bilder men tror att jag föll för den första/marierox61

Anonym sa...

haha den tredje rundningen är väl "man made" !
den bilden är min favorit iaf :)

Photos by Storm sa...

Här blir vinnaren din fina rundade mage, självklart/Lis

Anonym sa...

Jättefin mage! Mysigt!

Ninni sa...

Visserligen gillar jag bilden på den taggiga runda rudbeckian(?) men inget går väl upp mot din runda mage;)
Vi var hos brasilianska kompisar som fick tvillingar i oktober. Där är det vanligt att man går till fotografen som tar en serie bilder av den blivande mamman med nakna magen i centrum, omgiven av pappan och ev syskon. Presenterat i ett påkostat album som sen visas för vänner och bekanta:)
Så ta många bilder...det är roligt att ha...

Hanna sa...

Väldigt vackra bilder hos dig som vanligt. Det är något visst med sista bilden. Hoppas ni mår bra.

Kerstin sa...

Läckra bilder alla tre. Vinnare idag blir ju du såklart. Den magen har verkligen den rätta formen. ;)
Ha det gott.

Anonym sa...

Jätte fina bilder.
//Maria

Jah Hollis sa...

Du presenterar fina bilder som vanligt. Men det verkar nästan (vad jag har sett i alla fall) som om det bara är du och jag som tänkt på mänskliga runda former.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>> Vad roligt att ni gillar mina runda bilder! Inte helt otippat gillar jag ju själv bilden på min runda mage mest, för den står ju för något väldigt speciellt för mig. Även om det nu just den bilden inte är fotograferad av mig, utan av mannen som bidragit till att min mage växer allt mer... =) Jag fick mig ett gott skratt när jag läste Mattes kommentare om att den rundningen väl är "man made" och det är ju sant, fast det är ju ändå på helt naturlig väg :)

Nässelblom och choklad sa...

Vad glad jag blev när jag såg din kommentar hos mig. Tittade in här ibland i höstas, men då hände inte så mycket så jag kom av mig. Men nu har det hänt desto mer. Vilka fina bilder och vilken fin mage! Ha det så bra och sköt om dig!

Anonym sa...

Vilka fina runda former, din mage är helt klart vackrast!

/Caroline

Anonym sa...

Jättefina bilder. Men den mittersta fattar mitt tycke bäst:o)
Hade bäst du med:o)

Fundera grönt sa...

Fina bilder!

Petra C sa...

Det var finfina bilder. Gillar mittenbilden allra mest. Fast trean är ju också vacker... Gravidmagar är väl alltid det!?

Anonym sa...

Härliga bilder alla tre.

Den runda goda smaken, den rundade mitten av en blomma (?) och den sista bilden med rundade formen som gör mig glad i själ och hjärta.

Din goa siluettbild blir min favorit... grafiskt snygg är den oxå :o)

Tack så mycket för dina ord hos mig :o)