25 september 2011

Dag 4 i badandets tecken

Fjärde dagen i Italien är till ända och idag har vi bara tagit det lugnt och hållit oss på hotellområdet, solat, badat och haft det skönt!

IMG_4763_1

Ellie hälsar på en av katterna som verkar leva sitt liv här på resorten. Den här missen ser vi varje dag och han är rätt kärvänlig och kastade omkull sig och lät sig bli kliad när Ellie kom.

IMG_4772_1

Förmiddagen spenderades vid det stora poolområdet, men sen gick vi genom skogen till stranden och åt lunch och badade i havet, för idag var det inte röd flagg och vattnet var lugnt. Det var superhärligt i vattnet och jag hade gärna legat i länge, men det funkar ju inte riktigt när man har två småttingar med. Ellie tyckte det var lite läskigt i vattnet eftersom det ändå rullade in små vågor och ville inte bada, men Ville däremot tyckte det var skoj att få plaska med fötterna.

IMG_4773_1
Hade vi inte haft en bebis hade vi säkerligen spenderat mycket tid på stranden, för det är lugnt och avskilt här och man behöver inte kämpa om utrymmet som ni ser på bilderna, för stranden är privat och hör till hotellet. Det finns många solstolar som är gratis att använda också. Och Ellie tyckte det var jättekul att sitta på stranden och plocka vackra stenar.

IMG_4814_1
Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet och sov middag och sen avslutade vi dagen med att hänga vid poolen igen innan solen försvann bakom träden och det var dags för middag. Vi var i princip sist kvar vid poolen och när vi gick hem var det bara till att byta om och gå och äta.

IMG_8647

Avslutar bildkavalkaden med ett par iPhone/Hipstamatic-bilder från stranden. Jag fotograferar väldigt mycket med mobilen och pocketkameran, har bara använt systemkameran några gånger. Det är ju en stor skillnad mot att resa utan barn, då finns det liksom lite mer tid att ägna åt fotograferingen =)

IMG_8645

En summering av denna dag då. En härlig semesterdag med mycket bad! Visst är det en del pyssel när man reser med bebis, en av oss får ju hålla sig i skuggan och Ville är inte alltid på bästa humör, men det har ändå gått bättre än vad jag vågat hoppas på, måste jag säga. Bara han får vara med och titta och inte behöver ligga i vagnen för mycket, verkar han tycka att det är rätt spännande.

Ellie tycker ju det mesta är jättekul och dagens höjdpunkt för henne var nog barndiscot som vi svängde förbi efter middagen. Det var hotellets barnklubb som dansade och hon som älskar att dansa tittade fascinerat mot scenen. Hon vågade inte gå upp och dansa där själv, men allt eftersom blev hon modigare och mot slutet dansade hon loss nedanför scenen och tyckte det var superkul! Det får nog bli en tur dit i morgon också.

IMG_8668

En annan kul grej idag för Ellie var när hon fick låna min kamera och fotografera blommor. Hon fotade av hjärtans lust och var mycket stolt när hon visade bilderna.

Dagens mest stressade har varit måltiderna. Lunchen var nog all time low gällande avkopplingsgraden, det var mer eller mindre kaos på grund av rastlösa barn. Men maten här är överraskande god! Jag hade inga förväntningar, men speciellt middagarna är bra och jag tycker särskilt pastan har varit jättebra! Det finns massor att välja på i bufférestaurangen och idag var det så mycket gott att jag inte kunde smaka av allt. Det hade varit roligt att kunna äta en middag i lugn och ro, men den tiden kommer väl också när vi reser med lite äldre barn :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Små barn kan MYCKET mer än man tror!
På stenåldern, för sisådär 25 år sedan när Krille var i Ellies ålder, så fick han ofta låna min kamera (en mindre modell), och han var jätteduktig på att fånga motivet ur för oss vuxna lite udda vinklar osv. Stadig på handen var han också, och under flera år sparade jag majoriteten av bilderna och gjorde en album åt honom. Roligt att ha för honom nu när han är "en gammal man", höhö...