21 september 2011

Från ett grått Stockholm till ett blått Kalabrien

Tidigt tidigt startade vi resan mot Kalabrien i Italien i morse, varifrån jag ska agera resereporter åt Solresor en vecka. Tvååriga Ellie flög glatt upp ur sängen när vi väckte henne strax efter klockan 4 på natten, för den här dan har hon väntat förväntansfullt på i månader! Jag vet inte hur många gånger hon velat att vi skulle berätta om när vi ska flyga flygplan till Italien och bada och äta glass varje dag. Även Ville, fem månader, var på ett utmärkt humör trots den tidiga timmen. Kanske smittade syrrans entusiasm av sig :)
Och faktiskt fortsatte det gå bra hela vägen ner till Italien! Ville somnade innan planet lyft och Ellie satt med ett stort leende på läpparna större delen av resan. Vi hörde andra barnfamiljer som hade det betydligt jobbigare med sina bebisar, så vi var ytterst tacksamma att det gick så bra. Bilden här ovan tog jag med iPhonen på planet på väg ner.

Trots vår enorma packning flöt allt praktiskt på bra också. Men det har onekligen blivit en del släpande på väskor och barn och jag sitter här med en rygg som är lite knasig nu, hoppas det går över efter en natts sömn.

IMG_4708_1
Och nu sitter jag på vår balkong på hotellet Nettuno Garden Resort och skriver min första reserapport för Solresor. Syrsorna spelar och det är riktigt mysigt i den ljumma kvällen. Men tyvärr överröstas cikadorna lite för mycket av underhållningen från restaurangerna, jag tror det är karaoke eller nåt som ekar över hela området och jag hade nog föredragit att bara få höra de naturliga ljuden från kvällen.

Bredvid mig sover Ville i sin säng som vi lyfte ut på balkongen för att han inte skulle störas av Ellie innan hon somnade och jag tror att även pappan somnat där inne nu. Så snart jag skrivit klart ska även jag sälla mig till de sovandes skara, för det har varit en lång dag och vi har hunnit med en hel del den här första dagen. Den har innehållit lek i det stora lekområdet, poolbad och en promenad till havet hann vi med också. Poolområdet är jättestort (ni ser en del av det på bilden ovan som jag tog ikväll) och vi fick nästan slita upp Ellie ur vattnet, hon tyckte det var så roligt och lekte med de badleksaker hon fick från Solresor när vi kom fram. En gullig gest! Och något för de vuxna fanns det också som välkomstpresent - en flaska bubbel! :)

IMG_4694

Till havet kommer genom en kort promenad genom en mysigt skogsområde och när vi kom dit var klockan runt fem och solstolarna lyste tomma.

IMG_4705_1
Det blåste kraftigt och var röd flagg, så bad var inte att tänka på. Men det var så vackert där och jag stod och njöt av vågorna som slog mot stranden. Jag älskar havet!

IMG_4704_1

IMG_4689_1
Även Ville tyckte det var skoj att sitta vid havet!

IMG_4690_2

Ellie däremot somnade när vi kom fram, efter att ha festat loss på chips.

IMG_4700
Med havet i ryggen tittar jag här upp mot restaurangen och bakom skogspartiet ligger hotellanläggningen.

Men nu är det dags att bära in Villekillen och försöka få mig lite sömn själv. Jag återkommer med fler rapporter! Det kommer nog bli en blandning av korta mobilbloggsinlägg och såna här med mer bild och text.

Buena notte! (Eller skrev jag fel nu?)


2 kommentarer:

Magdalena sa...

Jag och min syster med våra barn besökte Kalabrien och Nettuno Garden resort i våras och håller med om allt du skriver.

Underhållningen var för högljudd (men de hade ett disco för barnen varje kväll som var väldigt uppskattat av våra 5 åringar), det var röd flagg på stranden flera dagar så det var mest poolbad, men poolområdet är ju enormt. Och maten tyckte vi var överraskande bra.

Missa inte att åka in till Pizzo och äta den underbara glassen. Men det ser nog solresor till att ni inte gör. :)

Ska fortsätta följa er äventyr. Ha en fortsatt härlig semester!

Anonym sa...

Ååå, alla dessa TOMMA solstolar, de väntar ju bara på mig...
Fasen att jag inte följde med som barnvakt i alla fall, hehe.