30 september 2011

Dag 5 - en tur till Pizzo

Ja, hemma i Stockholm igen ska jag nu försöka sammanfatta de sista dagarna på semestern i Kalabrien. Internetuppkopplingen på hotellet försvann ju efter ett åskoväder i söndags och därför kunde det inte bli något livebloggande efter det.

Hursomhelst, innan regnet kom så startade söndagen med vackert väder och vi tog hyrbilen till staden som det var närmast till från Nettuno Garden Resort, nämligen Pizzo. Ville är inte överförtjust i att åka bil, så därför fick vi nöja oss med ett par kortare turer under veckan men jag är jätteglad att vi gjorde dem, för både Tropea och Pizzo var fina utflyktsmål.

IMG_0617

Pizzo är en liten stad som ligger högt upp med små ringlande gator och vi hade inte riktig koll på var vi skulle parkera för att kunna gå med barnvagnarna, och undvika trappor, men vi hade tur och hamnade precis ovanför gågatan som ledde ner mot torget.

IMG_0621_1

Det är inte så farligt som det ser ut att stå och balansera där, för det är inget stup utan en trappa bakom Ellie :)

IMG_0633_1

I Pizzo måste man naturligtvis smaka på den berömda glassen, Tartufo di Pizzo. Vi satte oss vid torget Piazza della Repubblica där glassbarerna duggade tätt och mumsade på vår tartufo - den var absolut förtjänt sitt rykte, himmelskt god! Ellie föredrog dock en isglass :)

IMG_0652_1
Mätta av glassen gick vi från torget (som syns i bakgrunden här på bilden, med glassbarernas parasoll) och till en utsiktsplats och spanade ut över havet.

IMG_0648_1
Det var lite disigt väder (men hett och varmt!) och konturerna av himmel, land och hav gick nästan ihop, men vacker utsikt var det över den kalabriska västkusten.

IMG_0641_1
Tittar man åt andra hållet såg man slottet Castello Aragonese och dit promenerade vi vidare sen.

Men nu vaknade Ville från sin förmiddagssömn och det är slutbloggat för nu. Jag återkommer dock så snart jag hinner med resten av bilderna från Pizzo och reserapporter från de sista dagarna i Italien.

Bjuder på en sista iPhone/Hipstamatic-bild på glassfikat =)

IMG_8695
Tartufo di Pizzo - choklad- och hasselnötsglass fylld med krämig choklad och slutligen rullad i kakao. Yummie!

 Follow Bildbloggerian

1 kommentar:

Anonym sa...

Shit, och jag som trodde att Ellie står på en mur! Hehe, snyggt fotat! ;-)