23 september 2011

Idag har vi varit i Tropea och strosat runt. Vi har hyrt bil i några dagar, för att kunna se lite mer av det riktiga Italien. För här inne på resorten är det ju lite som en egen skyddad värld, mysigt och välordnat, men vi kan ju inte åka hem utan att ha fått uppleva Italien på allvar :)

IMG_0592_1
Vi var lite osäkra på om vi skulle komma iväg, för som vi misstänkte hade Ellie fått feber.Tack och lov inte så hög som förra gången, men runt 38 i alla fall. Hon var dock ganska pigg i morse och febern har inte påverkat henne allt för mycket, så det har gått bra idag.

IMG_0596_1
När vi gick stod och beundrade utsikten på ställe visade det sig att Solresors utflykt till Tropea också var just denna dag, för plötsligt var stod hela gruppen där med sin solgula guide :)

IMG_0593
Så jag lekte paparazzi och fotograferade självklart dem. Här står de och får sig lite historia till livs och vi med eftersom vi också stod där.

IMG_0590
Det som de tittar på på bilden ovan är den här kyrkan på den lilla ön. Om jag inte hörde fel så har det legat ett nunnekloster här som förstörts och så byggdes den en kyrka där som blev ett populärt val för bröllopspar. Fram tills man upptäckte sprickor i kyrkan och den stängdes helt för besökare.

IMG_0591
Och här ser man kyrkan lite närmare.

IMG_0573
Utsikten från ett annat ställe i Tropea. Det var en fantastisk färg på vattnet och stekhett i luften, så det hade varit skönt med ett dopp, men vi fick nöja oss med att titta ner på vattnet den här gången.

IMG_0569
En liten tjej som var mycket sugen på att gå ner till vattnet.

IMG_0606
Åh, men sluta med det här turistandet nu och ta mig hem till hotellet!

En summering av den här dagen då - en rätt stressad inledning med febrig Ellie, och hennes favoritskor som är borta med vinden, jag råkar välta ut en flaska med mjölk och toppar därefter det med att hälla mjölk över hela ansiktet på Ville eftersom jag inte skruvat på korken riktigt på flaskan... och för att inte tala om den gallskrikande Ville i bilen när vi åkte iväg. Svetten lackade på både mig och Mattias. Sen började det arta sig och vi fick en betydligt bättre andra halva av dan och vi är glada att vi ändå åkte vidare till Tropea, för det var en mysig stad och både barnen var på bra humör.

Tyvärr blev avslutningen på kvällen för högljudd. Det har nästan känts som vi bor på ett disco på Ibiza istället för på en familjeresort i Italien, för underhållningen här är högljudd och där vi bor studsar ljudet mellan huskropparna. Det är så synd, för i övrigt är det ett jättebra ställe och vi har det väldigt skönt här!

På återhörande!

1 kommentar:

4U2 sa...

Fina bilder, det ser riktigt inbjudande ut!