07 juni 2008

Tänk så vackert det är i Italien...Åh, så mycket jag tycker om Varenna och Comosjön! Och hotellet Albergo Milano där vi bor!

Vi har utforskat stan idag, och det är verkligen precis lika pittoreskt och romantiskt som jag hade hoppats. Jag har gått runt med ett leende hela dan och fotograferat och fotograferat. Och även Mattias, som inte brukar fota sådär extremt mycket, har kommit på sig själv med att ta bild efter bild efter bild :) Det har dock varit svårt att få till de riktigt bra bilderna eftersom det bitvis varit så grått och himlen har blivit vit och utfrätt på bilderna.Idag bytte vi till ett annat rum en våning upp med "frontal lakeview" (när vi bokade hade de "bara" ett rum med delvis sjöutsikt första natten, men då kunde vi få byta till det andra med ännu vackrare utsikt de andra nätterna). Det är inte så dumt kunna ligga på sängen och ha den här utsikten!Här ser vi ut över stan/byn från balkongen.En av alla små branta gulliga gränderna i stan. Och här var det faktiskt blå himmel också.Vi tog bilen upp till Castello di Vezio ovanför Varenna. Magnifik utsikt och jag kan tänka mig hur vackert det skulle varit om inte diset och molnen legat så tunga över bergen.


Varenna sedd från vattnet när vi tog båten till Bellagio.

Men vädret har ändå varit mycket bättre än vad prognosen hade spått för idag, för det har bara kommit någon enstaka regnskur och ibland har vi skymtat blå himmel också. Lika varmt som i Sverige har vi inte haft, men det har varit behaglig värme och vi har verkligen haft en underbar dag!

Ikväll har dock regnet öst ner, men det var först sen vi kom tillbaka från Bellagio, dit vi tog färjan för att äta middag. Då vi kom tillbaka till hotellet beställde vi upp dessert och ost till hotellrummet och satt i dörröppningen till balkongen under ett täcke och åt och drack vin och njöt av den fantastiska kvällsutsikten över sjön och bergen. Ingen dum avrundning på en härlig dag...

(Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

-Anne- sa...

Ni har verkligen ett toppenläge där! Ha det så skönt.

Anonym sa...

Vilka underbara Italienbilder. Får mig at längta att resa, men har man en liten så kan man få vänta ett tag...

Sarah sa...

Så vackert!!! Jag avundas dig Helena! Idag drar vi till Turkiet ;O)

Anonym sa...

Ser väldans vackert ut! Det är ju underbart att ha utsikt över vatten! Härliga bilder! ha det så bra i fortsättningen också!Ni hade ju ändå tur med vädret!
Hälsa Mattias!

Anonym sa...

Vilken underbar avslutning på en skön dag! Medger och erkänner! Jag är lite avunssjuk på er.

Susanne sa...

Ciao!

Otur med regnet, men det är vackert ändå. Kommer ni hem innan Italien möter Holland eller stannar ni kvar för att få uppleva fotbollsentusiasterna väsnas på gatorna?

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Anne: Jajamän, vi bor med världens bästa läge på balkongen! Helt underbart att ha den här utsikten!

>>Bengt: Tack! Italien lär nog finnas kvar tills lillen eller lillan har växt på sig lite, så får du åka ner hit med hela la famiglia och se allt det vackra då :)

>>Sarah: Åh, men då har ju du hela din resa att se fram emot! Hoppas ni får det härligt!

>>Mamma: Visst har vi haft tur, med tanke på att det såg ut som att det skulle regna HELA dagarna hela helgen. Vi har verkligen njutit av resan! Mattias hälsar tillbaka till er.

>>Akson: Ja, det har varit så härligt så jag kommer att längta tillbaka hit när vi kommer hem!

>>Susanne: Ciao! Det är kanonfint här trots skurarna! Vi åker hem i morgon, så vi hinner inte uppleva fotbollstokiga italienare på gatorna :)

Anonym sa...

Oj, vad fint... och vilka fina bilder... nu blev jag riktigt frestad att titta på resor :)