22 februari 2010

Fototriss: Oväntat

Oväntat är det tema som gäller i Fototriss den här veckan. Jag hade inte tänkt vara med själv, men så dök ett oväntat tillfälle upp att dokumentera igår, så nu är jag med i alla fall :)

Vi var ju på landet i sträng kyla med massor av snö och det sista vi hade väntat oss var att vi skulle kunna sitta ute på den inglasade, men icke isolerade altanen och äta lunch igår, eftersom det var 18 grader kallt när vi vaknade.

Men solen strålade och värmde upp glasrummet, så döm om vår förvåning när vi kom tillbaka från en promenad och upptäckte att det var 22 grader varmt i solen på altanen! Vi tog tillfället i akt och satt där och njöt av vår lunch och om vi blundade kunde man tro att det var vår. Men det var bara att titta ut så färdades man snabbt tillbaka till vinterverkligheten igen.

Ellie traskade glatt omkring där ute (vilket hon gör mest hela tiden sen hon lärde sig gå förra veckan) och här har hon precis upptäckt något oväntat på altanen. Ellies favorit, den mycket frusna katten Astrid, har kommit ut och lagt sig i en stol.

Med målmedvetna steg gick hon mot katten i hopp om att kunna gosa lite med henne. Som väntat sprang dock Astrid snabbt som ögat utom räckhåll för Ellies små fingrar.

Så mitt bidrag till Fototriss blir detta oväntade tillfälle att få njuta av årets första utomhuslunch. Om än med glasväggar mellan oss och snön. Fler snöiga bilder från gårdagen dyker nog upp här vad det lider, för jag lyckades fota en hel del trots ett stelfruset avtryckarfinger.

Andra oväntade tolkningar av temat finns här på Fototriss.

Andra om , ,
Follow Bildbloggerian

10 kommentarer:

Satu sa...

Ser härligt ut!
solen är varm på dagarna
fint fångat!

Erik "Semlan" sa...

Vilka gulliga foton. Skoj att se. Angående Fototrissen. Hmm!? Jo då jag lyckades "smita in", men när sidan laddat en stund så kommer en skylt upp "Det gick inte ladda upp internetplatsen, åtgärden avbröts." (Så står det.) i IE och sidan stängs ner. Vad kan det bero på?
Vet inte om jag har IE7 eller åttan, men det ska väl inte ha någon betydelse?

Maria sa...

Åh, så söt:=) Solens strålar börjar värma vilket gör gott i både kropp och själ sägs det.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Barbro S sa...

Fantastiskt härliga bilder och mycket oväntat att det kunde bli så varmt. Ja, våren är nog på väg i alla fall fast det är svårt att tro med tanke på den envisa kylan.

Mamma G sa...

Ohh va kul att få se gåbilder på Ellie. Ska bli kul att få se live när ni kommer hem.Så mysigt det ser ut att kunna sitta ute o ändå inne.

Charlotta sa...

Vilken underbar och oväntad överaskning att kunna sitta på altanen i värme och se kylan utanför. :)

Jah Hollis sa...

Fina bilder med kontrasten mellan det svinakalla ute och värmen innanför glaset.
På nedersta bilden ser det ut som om katten har något (o)väntat framför sig. :-)

Marika sa...

Ååh, kan tänka mig att det kändes som sommar där i uterummet! Härliga barnbilder fulla av glädje.
Mvh Marika

Anne-Lie sa...

Ja solen värmer oväntat mycket;-))

Olga T sa...

Så oväntat att sitta på altanen! Såg skönt ut. Dottern är så sööt och vilken upptäckarglädje när man börjat kunna gå!!