20 februari 2010

I väntan på snökaos på landet

I torsdags kväll fyllde vi bilen med mat och packade in katt och barn och åkte till landet. Kallt, kallt var det när vi kom fram till den för vintern stängda stugan, men med en ständigt sprakande brasa så kommer värmen tillbaka hyfsat snabbt. Inget rinnande vatten har vi, men el finns, så det är inga större problem att vara här. Mysighetsfaktorn uppväger definitivt det extra strul som kan uppstå.

Bilderna i collaget är från igår. Mattias var på jobbet, så Ellie och jag var ensamma här ute i snölandskapet och hade en skön dag. Solen tittade faktiskt fram en stund och Ellie invigde sin nya pulka. Jättekul tyckte hon, särskilt när mamma sprang fort. Idag är det kallare och snöar och lockar inte till några större utsvävningar med kameran. Undrar om det utlovade snökaoset kommer hit eller om det inte blir värre än så här? Vi får väl se när vi vaknar i morgon bitti om vi är insnöade...
Uppdatering, söndag morgon:
Jodå, nu är vi rätt insnöade ändå. Det kom flera decimeter snö och det är väldigt vackert ute med en sol som lyser ner på ett vitt böljande landskap. Måste nog ut och föreviga det med kameran, men jag är rädd för att det blir lite kallt för atryckarfingret, det är -18 grader ute.

Hur har ni det hos er? Snökaos eller inte?

Follow Bildbloggerian

6 kommentarer:

Helena sa...

Här har det varit snökaos, men det verkar ha lugnat sig lite nu. Förhoppningsvis är det värsta över.

Maria sa...

Vad fina vinterbilder, men oj så mycket snö ni har!!
Ha en trevlig kväll:)

Blickep sa...

Snökaos är väl att ta i här uppe i norr, men det har drivit massor, sambon körde fast i en driva på gården för en stund sedan. Nu är dock morfar o traktor här för att "släppa" ut oss. Härliga bilder på dotter och snö, solen verkar ha frusit fast nere hos er... Hur går det med Astrid o snön???
Hälsa!
/Karina

Marie sa...

Ser ut som om ni hade mysigt på landet :-)

Josefina sa...

Vi är också på landet med massa massa snö som pryder träden, solen strålar, -24 grader. Helt fantastiskt vackert!! (vi håller oss undan snökaoset i stan :) kram

Karins fotoblogg sa...

Jodå,nog har vi fått SNÖ alltid! :)
Jösses vilka mängder... Men det känns rätt ok tycker jag när solen skiner.

Fina bilder du visar här!
Jag gillar hur björken speglar sig i fönstret. Fint med spåren i snön och det gröna staketet. Härliga bilder på Ellie också! Så söt hon är med den röda lilla näsan :)

Ha en skön vecka, kram!