20 juli 2010

Fototriss: Så här såg det ut...

Jag har ju semesterstängt Fototriss och lägger inte upp några nya teman där på några veckor. Men det senaste temat är ett som återkommer en gång varje årstid och nu mitt i sommaren var det åter dags för Så här ser det ut där jag är idag och det vill jag ju vara med på själv också.

Härjedalen har hittills aldrig varit representerat i Så här ser det ut-temat i Fototriss, men eftersom jag har varit där nu de senaste dagarna så tänkte jag att jag måste ta några bilder därifrån så att ordningen återställs. Och så här såg det ut där jag var häromdagen.

IMG_4719_Mittaklappen
Vi tog en tur till Mittåkläppen, eller i varje fall till den gamla fäbodvallen som ligger vid foten av fjället, för att fika i den mysiga våffelstugan som finns där.

IMG_4711_Djupdalsvallen
Lilla Ellie ställer upp som modell efter fikat på Djupdalsvallen, vid en av de vackra gamla fäbodarna med gräsbevuxna tak.

IMG_4810_Mittaklappen
På Djupdalsvallen har de inga djur nuförtiden, så för att djurälskaren Ellie skulle få träffa kossor åkte vi och hälsade på på en annan fäbodvall, där de har kor på sommarbete. De gör som förr i tiden och går med djuren från Bruksvallarna till sätern och så bor de där hela somrarna. Korna strövar för det mesta fritt, så tänk vilket härligt liv de får leva till skillnad mot så många andra kor.

Nu är inte korna huvudmotivet på den här bilden, utan det är Mittåkläppen som sägs vara Sveriges mest fotograferade fjäll. Och jag kan ju inte vara sämre än att jag bidrar till att upprätthålla Kläppens status med ytterligare några bilder. En till naturattraktion syns i bakgrunden och det är Helags med Sveriges sydligaste glaciär.

Ja, det var bilder från min dag vid Mittåkläppen i Härjedalen. För att se fler rapporter från hur det sett ut på olika håll i landet, klicka er in till Fototriss där alla deltagare finns listade.

Andra om , , , Follow Bildbloggerian

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Det ser verkligen idylliskt ut. Svensk sommar när den är som bäst.
Ha en fortsatt fin semester.

Livet på Citronodlingen sa...

Åh kära nån så vackert!

Lena Rollmar Kårén sa...

Sverige är fantastiskt!

Jah Hollis sa...

Fina bilder från ett området som alltså hittills varit en vit fläck på Fototrisskartan. Vad som fascinerar mig mest är namnet Mittåkläppen. Ta bort "itt" så får man Måkläppen som är ett naturskyddat område på Falsterbonäset. Så lika namn, men så väldigt olika natur.
http://www.skof.se/fbo/birdwatch/Lokaler/nabb_s.php

Ha en fortsatt fin sommar.

Jah Hollis sa...

"ett område", heter det förstås. :-)

sandra sa...

himla vackert! (:

Halloj världen! /Inger sa...

Vackra bilder! Måste ha varit häftigt att se fjället i det där ljuset i verkligheten! :)

Ylva sa...

Visst är Sverige är ett fantastiskt sommarland, inte minst Norrland! Första bilden andas verkligen stillhet, jättefin.