12 juli 2010

Självporträtt eller själporträtt?

IMG_4405_självporträtt

DET HÄR ÄR JAG. Så ser jag ut när jag ligger i gräset och fotograferar mig själv hållandes kameran med utsträckt hand. Medvetet överexponerade bilder för att få till en drömsk känsla. Övre bildens färger redigerade i Photoshop, plus ett extra softande filter. Nedre bilden har kvar sina originalfärger.

Fotosöndag hade självporträtt som tema igår och jag ville vara med, därav äventyret i gräset. Det är inte lätt att fånga sig själv på bild när man inte kan titta i sökaren och komponera bilden. Ännu svårare är det att sätta skärpan med en bländare inställd på 1,8 = väldigt kort skärpedjup. Så jag är rätt nöjd med att jag lyckades få skärpan på ögonen. Och kompositionen får godkänt också, eller? Sen behöver vi inte prata om de övriga 50 tagna bilderna som jag fick kassera... De här är jag nöjda med. Punkt.

IMG_4402_självporträtt

Jag fick en fin kommentar om bilderna igår på Twitter då Nilla skrev fel och råkade kalla bilderna själporträtt, istället för självporträtt. Och jag tycker ordet själporträtt lät så vackert, så jag tror jag kallar mina bilder för det istället. Ögonen är själens spegel sägs det, så ordet passar ju bra, eller hur?

Det här var alltså mina själporträtt. Andras tolkningar finns på Flickr i gruppen Fotosöndag. Eller så tittar ni på dem i den slideshow som finns på Fotosöndags sida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Follow Bildbloggerian

3 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Tycker du lyckats riktigt bra! Porträtt är något jag skulle behöva träna mer på! Får väl längta till barnbarnen för tonårsgrabberna vill inte ställa upp längre;-))

Nilla sa...

Ja det var en himla bra felskrivning. Det blev ju ett väldigt vackert ord. Jag känner mig nästan lite stolt över det :o)
Nu sitter jag ute med datorn i 25 graders värme, det är magiskt. Hoppas att ni får en riktigt skön semester.
Kram

Maria sa...

Jätte fina självporträtt och så härlig färgbalans. Du är duktig! :)

Kram Maria