28 juli 2010

Kungshamn

Nu har vi lämnat Bohuslän och inte ett enda blogginlägg hann jag med därifrån. Men nu när jag sitter i bilen har jag passat på att gå igenom lite bilder och här kommer en första laddning bilder innehållande hav och hamnar och vita båtmaster mot blå himmel. Går man runt som turist med kameran i Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand och Fjällbacka blir det lätt så att det blir den typen av foton...

IMG_5352_1
Vi har aldrig särskilt lång framförhållning när vi ska göra något och att hitta husrum runt Smögen mitt i juli med ett par dagars varsel är kanske inte så lätt egentligen. Men vi lyckades hitta en privatförmedlare av lägenheter i Kungshamn och bokade osedd en lägenhet i det enda gula huset på bilden här ovanför.

Läget var bra med utsikt över fiskehamnen, lägenheten i sig inte toppfräsch med tanke på priset, men den funkade helt okej att bo i ett par dagar. Och vi hade en uteplats och det är ett plus!

IMG_5353_Kungshamn
Som den landkrabba jag är tycker jag det är oemotståndligt vackert och charmigt med båtar och hamnar och det här är också en bild från fiskehamnen vi bodde vid.

IMG_5363_Kungshamn
En kort promenad bort fanns den andra hamnen med gästhamnen. Det pågick nån form av stadsfest på lördagkvällen när vi kom dit, men den var inte mycket att hänga i julgranen. Vet inte om det var på grund av festen det var knökfullt på alla restauranger, men till slut hittade vi i alla fall ett bord och där fick vi äta en mycket god (och aningens för dyr) middag samtidigt som vi försökte hålla Ellie vid gott mod i barnstolen. Hon är en duktig liten tjej som tycker det är kul att få smaka av mammas och pappas mat, men tålamodet räcker inte hur länge som helst.

IMG_5358_Kungshamn
Det var en strålande vacker första kväll på västkusten vi fick njuta av. Dagen efter vaknade vi upp till duggregn, som övergick till spöregn, så av planerna att strosa runt i Smögen och äta räkor på uteservering och kanske ta ett dopp blev det intet. Men vi åkte ändå över bron till Smögen (till vänster på bilden) och hann gå runt lite innan regnet blev för ihållande. På minneskortet i kameran finns bara sex bilder därifrån och ingen av dem är värd att bloggas...

Andra om , , , Follow Bildbloggerian

Inga kommentarer: