22 mars 2012

Dag 2 - första intrycken


Nu tänkte jag göra en sammanfattning av resan hit och vårt första intryck av Crowne Plaza Resort här i Salalah, Oman, efter tre kvällar och två dagar på plats. Bilderna som får ackompanjera texten tog jag i eftermiddag/kväll på stranden, när solen började gå ner.


Flygresan gick över förväntan och trots att det blev nio långa timmar på planet, inklusive en mellanlandning på Cypern för tankning av planet, så klarade barnen det förhållandevis bra. Vi fick visserligen jobba hårt för att hålla Ville nöjd och glad, men det blev inga riktiga skrikattacker tack och lov, och han sov tre gånger. Ellie hade mycket spring i benen, men hon hittade en kompis i stolen framför och de busade och skrattade mycket under resan, så det hjälpte nog en hel del för att hålla humöret uppe. Tyvärr skulle inte de bo på samma hotell som oss, annars hade nog tjejerna kunnat leka och ha det kul ihop under semestern.


Det var tisdag kväll när vi äntligen kom fram till hotellet och fick vårt rum, så skönt! Vi bor i markplan och har en terass och som jag skrev tidigare är det toppen att barnen kan springa runt på gräsmattan utanför. Vi hade inte velat bo högre upp med balkong, inte när vi har barn med oss. Annars hade det säkert varit fint med utsikten över havet. Rummet är väldigt fräscht, men det blir lite trångt med alla väskor och spjälsäng, och från början var soffan bäddad åt Ellie men det tog vi bort, annars hade vi rummet i huvudsak bestått av en lång rad bäddar. Ellie får ligga i en av våra sängar med oss istället och det är inga problem för de är riktigt breda och härliga, lyxigt!


Vårt intryck hittills av hotellet som helhet är nästan odelat positivt, det är ljust och fint och välordnat! Läget är underbart, alldeles vid Indiska oceanen med en lång, lång och bred sandstrand. Som barnfamilj är vi jättenöjda med poolområdet också, det finns en mysig pool som är långgrund (kan man säga så om en pool?) och där kan båda barnen bada och ett stort plus är vattenlekparken som finns här, som jag visade lite av i första inlägget härifrån. Där kan ju även elva månader gamla Ville leka och plaska utan fara, och även Ellie älskar att leka där. Solstolar är utspridda i den grönskande trädgården och det finns palmer som man kan ligga under och få lite skugga, och det är ju perfekt för oss. Vill man hellre ligga på stranden kan man softa i solstolarna där och det är definitivt inte trångt, det är så skönt att det inte är horder av turister här.


Det enda som vi velat ha lite annorlunda hittills är utbudet av restauranger, eftersom hotellet ligger en bit från centrum. Det finns två restauranger här, en på hotellet och en på stranden och prisnivån är rätt hög. Maten är god, särskilt i strandrestaurangen där de haft väldigt goda bufféer, men det hade varit bra om det fanns något mer alternativ. I och med att vi har två små barn med oss blir ju inte måltiderna alltid så lugna och så det hade varit fint med en enklare restaurang där man kan beställa något snabbt och lite billigare nån kväll ibland. Om vi inte haft barnen med oss hade vi ju lätt kunnat ta en taxi in till Salalah och ätit på restauranger där, för taxi är billigt här, men bilbarnstolar i taxi existerar inte så det är inte aktuellt med någon taxitur för oss. Men det är ändå inget stort problem, för vi har det verkligen superhärligt! Det är så roligt att se hur kul barnen tycker det är att vara här och få bada och springa runt utan en massa krångliga vinterkläder! Och vi föräldrar klagar inte heller :)

Vi hoppas kunna ge oss iväg på några utflykter också under de här två veckorna, för att få se mer av Oman än bara hotellområdet. Vi pratade med Solresors representant idag och de ska hjälpa oss att boka en privat tur ut i öknen en dag till exempel och det ser vi verkligen fram emot! Solresor har en ökentur själva som låter häftig, men då övernattar man i öknen och det funkar nog inte så bra med barnen, så jag är jätteglad att vi kan komma iväg själva istället. Sen har vi tänkt hyra bil några dagar också och åka runt lite, det finns många utflyktsmål inom barnvänligt avstånd.

Nu är det dock dags att sova, på återhörande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oman är ett fantastiskt resmål. Vädermässigt nästintill oslagbart! Vänliga mäniskor och perfekt service på hotellen.
Men maten då? Inga problem, internationellt kök blandat med det arabiska...humus...mmmm! Våga prova allt!
Vi har testat både Hilton, Marriot och Plaza...alla lika bra.
Det finns en nackdel...flygresan ner! PrimeraAirs flygplan är en katastrof! Måste vara ett fd inrikesplan!! Man baxnar...
Maten, glöm den, köp en baguette på Arlanda!
När Solresor sättet in plan som är anpassad efter 8 gm flygtur, DÅ blir Oman det verkliga remålet!
// sign Globetrotter

Anonym sa...

Jag håller med om att hotellet är fantastiskt fint med en vacker park där alla gäster har gott om plats. Hotellet ligger också utmärkt med en jättefin utsikt över havet och den enorma stranden, där man kan göra sköna strandpromednader åt båda håll. Servicen på hotellet är på topp. Men, tillgången som sagt på restauranger var inte bra, och maten var inte riktigt i vår smak. Dyrt dessutom. Att ta till Salalah med taxi är billigt. Endast 2 omanska real=40 kr, enkel resa. Chaufförerna väntade dessutom gärna för återresa. Stan bjöd på många utbud av bra restauranger och mycket god mat som var prisvärt.