26 juli 2008

InsektsmakroI morgon är det ju dags för ett nytt Fototriss och ikväll ska jag fixa med det tema ni ska få för kommande vecka. Till dess bjuder jag på en Fotoduo istället, på två insekter.

Jag har testat mitt nya macroobjektiv och det är inte helt lätt att få skärpan att hamna där den ska när man har ett så kort skärpedjup och fotograferar insekter som rör sig. Minsta lilla darrning på handen och skärpan hamnar på fel ställe... Jag är glad att digitalkameran finns så att man inte behöver snåla med bilderna, utan kan bränna av bild efter bild tills någon blir bra =)Hoppas ni får en härligt solig lördag! Själv ska jag dra ut på sjön nu och åka och bada.

Andra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

Sarah sa...

Hej! Är du nöjd med nya kameran? Jag håller på att kolla på nytt objektiv. Jag köpte ett zoom-makro 70-300 men det var inte vad jag egentligen ville ha... Får skicka tillbaka och köpa ett nytt. Ha en bra dag i värmen!

Anonym sa...

Vilken fin bild!

Ha en skön dag där i Sthlm! :)

Anonym sa...

Det är så häftigt med riktigt närgångna bilder! Drömmer oxå om ett makroobjektiv så nån gång i framtiden ska jag med bli närgången. *s*

Anonym sa...

Åh, underbara!!!! Jag vill kuta ut i trädgården o fota när jag ser såna här foton!
Väntar på nya Fotostriss.... =)
Kram

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Sarah: Ja, jag är nöjd med kameran! Objektivet är också väldigt bra, men jag skulle nästan ha velat ha ett macroobjektiv som jag kunnat ta ännu mer extrema närbilder med. T ex så att man kan låta flugan uppta hela bilden. Men det får bli ett senare projekt, för jag är ju inte gjord av pengar... =)

>>Haydee: Tack ska du ha! Jag önskar dig detsamma i Tyskland!

>>Zoey: Macroobjektiv är riktigt roliga, jag har länge gått och suktat efter ett jag med innan jag till slut slog till på det här :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Rijo: Tack! Vad kul att du väntar på nästa triss! :)

Della sa...

Jag är verkligen sugen på ett macroobjektiv jag också. Så läckert att komma riktigt nära. Vad har du för macroobjektiv? Och vad är det för ny kamera? Det har jag missat.

Husbilen Credo sa...

Har nu gått igenom alla foton från din resa gillar verkligen Nidaros Dromen och Throndheim. Ljuvliga foton.
Det där med macro får ligga på min önskelistan.
Tack för kommentaren på mitt inlägg om just det ämnet.
Det är nog outtömligt eftersom vi ser saker och ting så olika.
Ha de gott

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Della: Kameran är en Canon EOS 40D och objektivet ett Canon EF 100 mm macro.

>>Lotta: Jag kan absolut rekommendera att köpa ett macro, det är jättekul! Roligt att du gillar Norge-bilderna!