18 juli 2008

LodjurVi har varitJärvzoo och tittat på vackra nordiska vilda djur och jag passade så klart på att fotografera en massa. Tyvärr lyckades jag inte få till så skarpa bilder som jag önskat alla gånger, det gällde att vara snabb eftersom djuren ju rör på sig och med maxzoom blev det en del skakningsoskärpa. Men här kommer i alla fall några bilder på de ofantligt vackra lodjuren - som den kattälskare jag är blev de såklart mina favoriter!Trots att den inte är skarp tycker jag ändå att det blev en rätt läcker bild med rörelse i sig.Den här ungkatten satt och laddade för ett språng upp mot oss, och efter att djurskötaren en stund innan berättat att de kunde hoppa 3 meter upp från marken kändes det lite lite skakigt ett tag när vi såg hur sugen han verkade på att hoppa...Mamma Lo var lite avvaktande, men smaskade i sig lite rått kött ändå. Spana in tungan på nosen.


Läs mer om lodjuren här. Klicka på bilderna för att förstora dem och titta närmare på lokatten.

Fler djur från Järvzoo kommer att komma här i bloggen, men eftersom jag är på semester nu och reser runt, så hinner jag kanske inte blogga så mycket (och inte heller kommentera hos er). Det beror lite på tid och internetmöjligheter när det blir. I morgon byter jag Hälsingland för Härjedalen...

Andra bloggar om: , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Den här bildserien på lodjuret är jättefin!!! :-)

Även om man kommer hyfsat nära djuren i en park så är det ju ändå inte säkert att de "gör något" som kan bli bra på bild - men här tycks katterna i varje fall inte bara ha legat och sovit/slöat som de gjorde nån gång när jag var i Skånes Djurpark...

Kul att få se!!! :-)

Anonym sa...

Detta är stora maffiga djur som är otroligt vackra att titta på. För många år sedan då jag bodde hemma och höll på med hästar. Då fanns det några fria lodjur som rörde sig runt i trakten. En gång passarade jag ett ungdjur som satt på en sten, nästan som förstenad. Det var ungefär tre meter mellan mig-häst och lodjur. Den skulle lätt kunna slitit oss i stycken, men den bara satt där och lät och passera. Ett minne som sitter kvar!

Anonym sa...

Tänk att det finns lodjur i svenska skogen!

-Anne- sa...

Tack för dina snälla ord på min blogg, Helena.

Gud, så fina bilder du tagit. Lodjuret är min absoluta favorit bland kattdjuren. Det är så vackert.

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Den andra bilden är superläcker! När det gäller glittrande ögon fixar jag till ögonen i PS. Jag lägger extra skärpa enbart på ögonen och vips får man glittrande ögon. Man kan göra på lite olika sätt. Jag har fått tipset genom Scott Kelbys photoshopbok.

Madde - Dagarna.nu sa...

Fina lodjur

Anonym sa...

Helt underbara bilder! Jag älskar bild nummer två. Den är helt fantastisk! Och tungbilden är jättesöt!! Jag älskar tungbilder (på djur) och speciellt på mina katter så denna gillar jag så klart jättemycket!

Alla bilder är fina och du har fått mig sugen på att åka till zoo igen för att fota djur!!
Jag gjorde ju det förra året och det var jättekul! Om du inte sett de bilderna så finns de på min bildsida! www.alafoto.se

Jag önskar dig en fin lördag!

//Anneli

annette sa...

Underbara bilder, förstår att Du njuter med så fina objekt att fota,
Ha det nu så bra i Härjedalen hälsar annette som kört fototriss idag.

Skön semester önskas Dej!

//annette

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Helena svarar alla: Tack för era kommentarer om mina lo-foton! Jag tycker verkligen om dessa vackra djur, så det är kul att ni tycker om bilderna =)

Anonym sa...

Jättefina bilder! vilka underbart stora tassar den har som sitter och tar sats:)

Elin, Elinphoto.se sa...

Underbara bilder på de fina lodjuren.

Jag ser att du hade turen att kunna fota öppet. "Mina" lodjur var bakom rutformigt staket så bildresultatet blev ju därefter :-(.
Jag gillar verkligen bilden med rörelseoskärpan. Den ger en fin känsla!

Kram // Elin