30 juli 2008

Skarpseende ögon och färgglada vingarKlicka och spana in de ögonen på biet som sitter på kanten av ett glas.
(Rättelse: Tack vare kunniga besökare så vet jag nu att det inte är ett bi, utan en blomfluga av något slag. Tack Annakk! :) Som förresten också nyss har lagt upp vackra fjärilsbilder, se här. )

Mitt kära makroobjektiv går varmt bland alla blommor och insekter på landet. Och med tanke på i vilken hastighet jag utökar mitt bildarkiv under denna semester lär det komma fler makrobilder här i bloggen framöver ...

Jag försökte googla fram namnet på fjärilen, kan det vara en påfågelfjäril tro?

(Uppdatering: Ja, det var det visst. Tack Karin A för att du bekräftade att fjärilen är ett påfågelöga. Det är perfekt för en sån som mig som har usel koll på vad växter och olika kryp heter att få svar via bloggen. Jag lär mig hela tiden :D)

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

Karin sa...

Härliga bilder! Det är absolut ett påfågelöga - en vanligt förkommande fjäril i Sverige. Ser den varje dag nu i trädgården. :) Ha det gott!

Anonym sa...

Oj så fina bilder!

mvh, Anja

Anonym sa...

Jag jagade också ett påfågelöga bland mina blommor igårkväll - har inte sett så många såna tidigare i sommar och deras färgprakt vill man ju mer än gärna fånga på bild! Men jag får ju inte alls samma underbara softa bakgrund som du... :-)

Din första bild med den lilla krabaten på glasets kant är riktigt härlig - man undrar allt lite om han/hon har varit nere i glaset och smuttat i sej några kvarglömda droppar grogg eller öl eller nåt...! Men den blicken och de "rödsprängda" ögonen, menar jag!? (Fast det är inget bi, utan en blomfluga av nåt slag). :-)

Anonym sa...

Getingens ögon påminner mig om bilden på trollsländan (se länken), underbart snygt.

Anonym sa...

Superfina bilder! Måste ta och låna sambons kamera å prova ta. Blir inspirerad av dina bilder. Kramen

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Karin: Tack, vad bra att jag har besökare som kan hjälpa mig med namnen! =)

>>Anja: Tack ska du ha!

>>Annakk: Ja, med ett makroobjektiv kan man ju få de här softa bakgrunderna tack vare det korta skärpedjupet, så jag är jätteglad att jag äntligen slagit till och köpt ett sånt objektiv!
Och tack för hjälpen med biet som blev en blomfluga! =) Jag har ingen koll alls på vad allt heter, så det är perfekt att få hjälp via bloggen!

>>Daniel: Ja, de har samma lite läskiga ögon. Din bild är häftig!

>>Maria: Ja, ut med dig och fota! =) Det är himla kul med makro!

Sarah sa...

Hej Helena! Jag är ju inne på att köpa ett macro jag med. VIlket har du köpt. Vet att du har canon, jag har nikon. Har du tips? Hälsningar Sarah
p.s fint fångade bilder!

stromsjo sa...

Det där biet behöver inte gå till optikern. Eller, förresten, tänk om det skulle behöva? Jisses.

Jag har heller ingen koll på vad kryp och saker heter och naturen är skandalöst dåligt skyltad för det mesta... ;)

Anonym sa...

Jag har också krupit nära fjärilarna, dock utan macrooabjektiv. Det verkar som du har en härlig sommar, fortsätt med det!

Anonym sa...

Vilka fina skarpa bilder du tar. Jag gillar fjärilar och jagar dem stup i kvarten. Men det är svårt att få en skarp bild. Påfågelsfjärilen på bilden finns just nu i massor på min fjärilsbuske. Anita