16 maj 2010

En första reserapport från Sicilien

Så, en dryg vecka efter hemkomsten ska jag äntligen ge er en liten reserapport och bilder från vår semester på Sicilien. Vi har ju varit sjuka sen vi kom hem, som jag berättat förut, och idag fick hela familjen ta en tur till Närakuten eftersom det aldrig ger med sig.

Och det var nog tur att vi åkte dit. För läkaren konstaterade att förutom att alla hostar illa så har lilla Ellie öroninflammation, Mattias har bihåleinflammation och jag var värst och toppade med både bihåle- och lunginflammation. Inte så konstigt alltså att jag känt mig hängig... Men nu ligger jag i sängen med datorn i knät och här kommer en reserapport!

Sicilien var alltså vårt resmål och närmare bestämt charmiga lilla Cefalù som ligger på norra delen av ön. På bilden här ser man staden som ligger vid havet, nedanför klippan La Rocca. Vi bodde alldeles vid den gamla katedralen, vars torn sticker upp över alla hustaken.

Vi reste med våra kompisar Josefina och Christian och deras lilla Sebastian och här står gänget utanför dörren, redo att ge sig ut och utforska stan. Jag hade scannat nätet efter bra lägenheter att hyra åt oss och hittade till slut en toppenbra lägenhet mitt i gamla stan. 120 kvm i två plan, med fyra små balkonger och en takterass! (För beskrivning/bilder av lgh, klicka här)

Läget var som sagt perfekt, invid torget framför katedralen där det fanns restauranger och en glassbar som vi givetvis besökte en och annan gång. Här susar Josefina och Mattias förbi med barnvagnarna, medan jag fotar kyrkan i kvällsljus.

Den här utsikten hade vi från takterassen. Det var inte helt fel att sitta där på mornarna och äta frukost.

Ellie fullkomligt älskade de små balkongerna i lägenheten och hade nog kunnat stå där hela dagarna och titta ner på folklivet och alla vespor som svischade förbi nedanför henne. Favoriten var den här balkongen som vette ut mot torget och över huvudstråket genom gamla stan, Corso Ruggero.

Vi reste ju tidigt på säsongen och resan var inte tänkt som en sol- och badresa, utan mer en njuta-av-livet-och-äta-gott-resa. Men det var varmt och skönt hela veckan (drygt 20 grader i skuggan) och de första och sista dagarna var det kanonväder. Och folk låg på stranden, som i princip låg mitt i stan, och solade och badade.

Men våra småttingar mår ju inte så bra av att vara i solen några längre stunder, så vi nöjde oss med ett par sena eftermiddagsturer till stranden, så att de fick leka i sanden. Det var en höjdare tyckte både Ellie och Sebastian!

Cefalù är en väldigt mysig och pittoresk stad och vi är alla jättenöjda med resan! Stan är lagom stor, ligger fint vid havet, det finns många mysiga restauranger, och alla dessa trånga, charmiga kullerstensgränder där man alltid får räkna med att möta en bil, hur smalt det än är. Men bilarna är ju anpassade efterstorleken på gatorna också där...

... det kryllar ju inte direkt av feta BMW's, Volvos eller Mercor på gatorna i Cefalù.

Det var hur lätt som helst att resa med Ellie, flygresorna gick bra förutom lite gråt vid landningen på hemresan och hon verkade tycka att det var jättespännande att vara i en ny miljö. Att sitta i barnvagnen och titta på allt som hände var så intressant att hon nästan inte hade tid att sova och hon var på ett strålande humör hela tiden.

Och självklart var det ju kul för henne att kompisen Sebastian var med också, hon blev alltid glad när hon såg honom på morgonen när vi vaknat. Vi var så klart lite spända innan vi åkte på hur Ellie skulle ta resan och det känns skönt nu i efterhand att kunna konstatera att även hon verkligen tycktes ha kul i Italien!

Så, summa summarum hade vi alltså en toppensemester och fler bilder och ord kommer garanterat från vår resa till Sicilien. Det här var bara en första rapport :)

Follow Bildbloggerian

7 kommentarer:

Della sa...

Jättetrevligt att både läsa och titta på bilderna. Det är rätt - vänj Ellie vid att resa från första början. Hon kommer att lära sig massor.

Maria sa...

Ser att ni haft en bra resa med tanke på alla fina bilder och sådan tur ni hade med vädret. Här i Belgien har det vart flera dagar med riktigt kallt vilke tär ovanligt för årstiden men nu har vären återvänt. Jätte fitn fotade bilder:)
Krya på dig!/Maria

hundenstina sa...

Härliga bilder ... Tack!!!
Ser ut att ha varit en underbar semester!!!
Krya på Er allesammans ...

Karins fotoblogg sa...

Wow, underbara bilder och så trevligt att få ta del av er resa! Jag ser fram emot att få se mer :)

Men du, det var inte dåligt vad ni är sjuka! Hoppas att ni är på bättringsvägen!

Kram!

Livet på Citronodlingen sa...

Underbara bilder! Jag måste verkligen ta mig i kragen och åka dit snart, jag har ju inte varit där ännu... Ja, jag vet.. jag borde skämmas ;o)

Krya på er!

Magnus Thörnblad sa...

Underbart! Längtar tillbaka, vi var där för 5 år sedan. Tyvärr bodde vi inte så centralt som ni, men Cefalu är verkligen en helt underbar stad.

Semester & Mat sa...

Va härligt det ser ut!
Har hört så mycket bra om Sicilien.
Vi kollade faktiskt på resa dit nu iår, men det vart Kreta istället. Det är fint där också.
Ska bli spännande att höra hur syrran din haft det i Turkiet.

Ha en bra söndag.